کد خبر: 284312

تاریخ انتشار: یکشنبه 22 تير 1404 – 12:20

به گزارش بهداشت نیوز، آیا نداشتن اجابت مزاج روزانه نشانه بیماری است؟ خیلی‌ها نگرانند اگر روزی “شکم‌کار” نداشته باشند، بدن‌شان در حال سمی شدن است. اما خبر خوب اینکه، طبق نظر متخصصان، نرفتن به دستشویی برای یک یا دو روز کاملاً طبیعی است—و خبری از “مدفوع سمی” نیست!  هر کسی الگوی خودش را دارد.

دکتر ساندیا شوکلا، متخصص گوارش، می‌گوید: «اگر فردی بین سه بار در هفته تا سه بار در روز اجابت مزاج دارد و مدفوعش نرم و شکل‌دار است، این کاملاً در محدوده طبیعی قرار می‌گیرد.»

بله، همه‌ی ما مثل هم نیستیم! عوامل متعددی مثل رژیم غذایی، میزان مصرف آب، سطح استرس، تحرک و حتی داروهایی که می‌خوریم می‌توانند بر “نظم روده‌ای” تأثیر بگذارند.

چه زمانی نگران شویم؟

اگر بیش از ۳ روز است که خبری از اجابت مزاج نیست و همراه آن نفخ، گاز زیاد، یا مدفوع خشک و سفت دارید، شاید بدن‌تان به کمک نیاز داشته باشد. کارشناسان هشدار می‌دهند که فشار بیش از حد در این شرایط می‌تواند منجر به مشکلاتی مثل بواسیر یا شقاق مقعدی شود.

پاک‌سازی روده: راه حل یا افسانه؟

تبلیغات مربوط به «پاکسازی روده» معمولاً وعده می‌دهند که مدفوع مانده در روده بدن‌تان را سمی می‌کند. اما علم می‌گوید: نه! میکروبیوم روده شما مجهز به دفاع قوی است. حتی پاک‌سازی‌های افراطی ممکن است به باکتری‌های مفید آسیب بزنند.

۵ راه ساده برای راه‌اندازی مجدد دستگاه گوارش:

آب بنوشید: فیبر بدون آب، به جای کمک، یبوست ایجاد می‌کند!

استرستان را کم کنید: استرس ذهنی، روده‌ را هم دچار تنش می‌کند.

فیبر طبیعی بخورید: میوه، سبزی، بذر کتان و چیا عالی‌اند.

حرکت کنید: حتی ۲۰ دقیقه پیاده‌روی در روز کافی است.

در صورت نیاز، کمک بگیرید: منیزیم یا آب آلو می‌توانند گره‌گشا باشند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر مدتی طولانی یبوست دارید، یا علائم نگران‌کننده مثل خون در مدفوع، کاهش وزن بی‌دلیل یا سابقه خانوادگی سرطان روده دارید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری: هر روز نرفتن به دستشویی، فاجعه نیست!

بدن هرکسی ریتم خودش را دارد. مهم این است که علائم هشداردهنده را بشناسید و با تغذیه سالم، آب کافی و تحرک مناسب، روده‌ای شاد و سالم داشته باشید!

منبع:

همشهری آنلاین

eatingwell

source

توسط salamathyper.ir