بیوگرافی علی اکبر کسائیان روزنامه نگار پیشکسوت +‌علت فوت

بیوگرافی علی اکبر کسائیان روزنامه نگار پیشکسوت +‌علت فوت

علی اکبر کسائیان دامغانی روزنامه نگار مطبوعاتی اهل دامغان بوده که در ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۴ بر اثر بیماری درگذشت. کساییان علاوه بر روزنامه نگاری بیش از ۵۰ سال به عنوان معلم و شاعر فعالیت کرد.

بیوگرافی علی اکبر کسائیان

بیوگرافی علی اکبر کسائیان

علی‌اکبر کسائیان زاده دامغان، معلم، شاعر و روزنامه‌نگار مطبوعات بود، او پیش از ورود به فعالیت مطبوعاتی سال ها به عنوان معلم در آموزش و پرورش دامغان مشغول به کار بود. او همچنین به‌‌عنوان روزنامه‌نگار پیشکسوت و دبیر در هیأت منصفه مطبوعات شناخته می‌شد و سابقه همکاری با روزنامه کیهان را در کارنامه خود داشت. ستون روزانه حلاجی در روزنامه کیهان در دهه ۱۳۷۰ متعلق به مرحوم کسائیان بود

علت فوت

استاد علی اکبر کساییان، در ایام سوگواری محرم در روز ۱۳ محرم درگذشت. او بیش از نیم قرن در مقام معلم فعالیت کرد؛ مرحوم کساییان سال‌ها عضویت و دبیری هیات منصفه مطبوعات را عهده دار بود

از جمله خدمات شایان توجه محرم کساییان اهدای کتاب های کتابخانه شخصی به کنابخانه عمومی در سال ۱۳۹۷ بود که حدود ۱۴۲۶ جلد کتاب و مجله را به کتابخانه عمومی دامغان اهدا کرد. ایشان شاگردانی همچون شهید محمدجواد باهنر و جلال آل‌احمد داشت و در حوزه رسانه و آموزش جایگاهی استوار و اثرگذار داشتند.

حسین انتظامی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی در پستی اینستاگرامی در واکنش به این موضوع چنین نوشت:

«مرحوم علی‌اکبر کسائیان از روزنامه‌نگارانی بود که از معلمی به تحریریه آمد. ستون روزانه او (حلاجی) در روزنامه کیهان در دهه ۱۳۷۰ خوش درخشید. در فضای سیاست‌زده آن روزگار و نگاه سیاسی کیهان -که همیشه نسبت به برادر دوقلوی خود یعنی اطلاعات، رادیکال‌تر بوده است- یک ستون اجتماعی خواندنی درمی‌آورد. روزنامه‌نگاران می‌دانند اصولا اداره ستون روزانه کار سختی است و کسائیان در اولین تجربه خود در پرجنب‌وجوش‌ترین تحریریه، مخاطبان زیادی جذب کرد. به نحوی که ستون او جزو اولین ستون‌های روزنامه قلمداد می‌شد که مخاطب می‌خواند.

قلمی پاکیزه داشت که حاکی از هم‌نشینی دیرین او با آثار کلاسیک بود و لحنی آرام که با ادبیات مرسوم کیهان متفاوت می‌نمود و متکی به معلومات و تجربیات معلمی که ستونش را خواندنی و دلنشین می‌کرد. بعد از جدا شدن از کیهان، ستونش را به روزنامه قدس برد و توفیقاتش ادامه داشت. به این مناسبت دیدارهای ما در جلسات مشترک هم بیشتر شد.

حدود دو دهه دبیر هیات منصفه دادگاه مطبوعات بود. اگرچه در بعضی دوره‌ها و تحت تاثیر اکثریت سختگیر آن، چاره‌ای جز همراهی نداشت اما شخصا متساهل و اهل مدارا بود و به اصطلاح هوای مطبوعاتی‌ها را داشت.

شب و روز هشتم ماه محرم به نام حضرت علی‌اکبر است و چه حسن تصادفی که درگذشت این نویسنده مطبوعاتی در روز مسمای خود است. ضمن عرض تسلیت به خانواده محترمش، هم‌نشینی با شهیدان کربلا و دستگیری توسط آن والامقامان را برای این دوست نازنین مسئلت دارم.»

source

توسط salamathyper.ir