کد خبر: 284434

تاریخ انتشار: پنجشنبه 26 تير 1404 – 12:26

به گزارش بهداشت نیوز، مطالعات مختلفی این موضوع را بررسی کرده‌ اند؛ برخی یافته ‌ها نشان می ‌دهند که رژیم ‌های گیاه خواری می‌ توانند به کاهش بیماری‌ های مزمن، بهبود وزن و حتی افزایش طول عمر کمک کنند؛ با این حال، رژیم گیاه ‌خواری هم مثل هر سبک تغذیه‌ ای دیگری نکات مثبت و منفی دارد و آگاهی از این نکات برای داشتن یک انتخاب درست ضروری است.

مزایای رژیم گیاه‌ خواری

بر اساس یافته ‌های مطالعه گسترده EPIC-Oxford که هزاران نفر را در طی سال‌ ها بررسی کرده، گیاه‌ خواران معمولاً در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری ‌های قلبی، فشار خون بالا و چاقی قرار دارند.

گیاه‌ خواری سالم می‌ تواند کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد، موجب بهبود کنترل قند خون شود و عملکرد سیستم گوارش را ارتقا دهد؛ همچنین، چون این رژیم سرشار از فیبر، آنتی ‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است، می ‌تواند از بدن در برابر بسیاری از بیماری ‌ها محافظت کند.

نکات منفی و احتیاط‌ ها

با این حال، رژیم ‌های کاملاً گیاهی ممکن است خطر کمبود برخی مواد مغذی مانند ویتامینB12، آهن، روی و کلسیم را افزایش دهند، به ‌ویژه اگر رژیم متنوع نباشد یا از مکمل‌ ها استفاده نشود.

علاوه بر این، مصرف زیاد غذاهای «گیاهی فرآوری ‌شده» مانند ناگت‌ های گیاهی، نوشیدنی ‌های قندی یا دسرهای گیاهی ممکن است اثرات منفی داشته باشد و مزایای بالقوه رژیم گیاه‌ خواری را کاهش دهد.

نتیجه‌ گیری

در مجموع، رژیم گیاه‌ خواری اگر با آگاهی، تنوع و تعادل دنبال شود، می ‌تواند بسیار مفید باشد؛ اما این مسیر نیاز به برنامه ‌ریزی دارد تا از کمبودهای غذایی جلوگیری شود، همچنین توجه به کیفیت مواد مصرفی (پرهیز از غذاهای گیاهی فرآوری ‌شده) اهمیت زیادی دارد.

اگر قصد دارید رژیم گیاه ‌خواری را امتحان کنید، پیشنهاد می ‌شود حنما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

«زهرا مغدانی» کارشناس ارشد تغذیه گروه تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

source

توسط salamathyper.ir