رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: شرکتهای تجهیزات پزشکی ۲۰ هزار میلیارد تومانی از مراکز درمانی و بیمارستانها طلب معوقه دارند که برخی از این مطالبات از یکسال و نیم پیش پرداخت نشده است.
به گزارش ساعت سلامت، جلیل سعیدلو امروز در نشست خبری برگزاری سومین دوره نمایشگاه ایران مد (17 تا 20 مهر ماه 1404) افزود: بیش از 70 تا 80 درصد ملزومات پزشکی مصرفی مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و فقط 20 درصد این تجهیزات وارداتی است البته در مورد تجهیزات سرمایه ای و بزرگ حدود 50 درصد وارداتی است.
وی درباره ارزش افزوده تولید تجهیزات پزشکی در کشور گفت: تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در کشور حدود 200 تا 250 میلیون دلار ارز می گیرند اما ارزش تولیدات آنها حدود 1.5 میلیارد دلار است یعنی 7 برابر ارزش افزوده تولید می کنند.
سعید لو درباره اجرای طرح تجهیزیار شبیه دارویار گفت: اجرای موفق چنین طرحی منوط به همکاری همه دستگاهها و سازمانهای مسئول و تامین به موقع منابع مالی است. در غیر این صورت شاهد بودیم که در طرح دارویار نتوانست هزینه دارو را برای مردم ثابت نگه دارند و شاهد افزایش هزینه دارو برای مردم بعد از اجرای این طرح بودیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ادامه داد: پایه ارز تجهیزات پزشکی قبلا 4200 تومان بود و امروز پایه این ارز 28 هزار و 500 تومان است و قطعا در صورتی که ما به التفاوت ریالی آن تامی نشود، قیمت تمام شده و پرداخت از جیب مردم افزایش می یابد.

دارویار موفق نبود
سعیدلو گفت: بیمهها برای کاهش هزینههای درمانی مردم در حوزه تجهیزات پزشکی باید ایفای نقش کنند. در طرح دارویار، سازمانهای بیمهگر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمتها در سال اجرای این طرح (1402) معادل قیمتهای شهریور سال قبل (1401) باشد، اما به واسطه عدم تخصیص بهموقع ریال، دچار وقفه شد و شکل اجرای آن پاسخگوی نیاز بیماران نبود.
تجهیز امانت برای کمک به بیماران نیازمند
وی در پاسخ به پرسشی درباره خرید تجهیزات دست دوم در بازار به علت گرانی آن گفت: در مورد تجهیزات مصرفی خرید تجهیزات دست دوم را توصیه نمی کنیم اما با همکاری مجمع خیرین سلامت مرکزی برای امانت دادن برخی دستگاهها مانند اکسیژن ساز، تخت، ویلچر یا سایر دستگاههایی که امکان استفاده آن برای افراد مختلف وجود دارد فراهم شده است و در صورت تقاضای مردم و مراجعه به مرکز تجهیز امانت ( تاک) این لوازم به صورت رایگان تا مدت سه ماه در اختیار مردم قرار می گیرد و در صورت نیاز بیشتر نیز با هماهنگی مجمع خیرین امکان امانت طولانی مدت این تجهیزات وجود دارد.
سعید لو گفت: بیمهها برای کاهش هزینههای درمانی مردم در حوزه تجهیزات پزشکی باید ایفای نقش کنند؛ در طرح دارویار، سازمانهای بیمهگر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمتها در سال اجرای این طرح (1402) معادل قیمتهای شهریور سال قبل (1401) باشد، اما بهواسطه عدم تخصیص بهموقع ریال، دچار وقفه شد و شکل اجرای آن پاسخگوی نیاز بیماران نبود.
وی در پاسخ به پرسش ساعت سلامت درباره میزان موفقیت و هزینه- فایده داشتن برگزاری نمایشگاه ایران مد گفت: اینکه شرکتهای تجهیزات پزشکی که دو سال پیش در این نمایشگاه حضور داشتند و در سال دوم نیز غرفه داشتند و امسال هم متفاضی شرکت هستند، نشان می دهد که این شرکتها از حضورشان در این نمایشگاه راضی هستند و حتما برای آنها هزینه- فایده داشته که باز هم شرکت می کنند.

ایران مد ارزان است
عبدالله مستعلیپور عضو هیئتمدیره انجمن تولید کنندگان نیز در پاسخ به همین پرسش گفت: شرکت ما سه سال پیش در آخرین دوره ای که در نمایشگاه ایران هلث شرکت کردیم برای شرکت در آن نمایشگاه 4 میلیارد هزینه کرد اما دو سال پیش در سال اول برگزاری ایران مد با 600 میلیون تومان توانستیم غرفه ای با همان مساحت 104 متری و با غرفه آرایی بهتر بگیریم و این نشان می دهد که این نمایشگاه بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تر است.
سورنا واحدی، عضو هیئتمدیره انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، نیز گفت: فقط در روز نخست ثبتنام، 25 درصد فضای نمایشگاه ایرانمِد رزرو شد. در حال حاضر و طی هفته گذشته، حدود 60 درصد فضای نمایشگاه امسال پُر شده است.
تحریم داخلی بلای جان تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی
مریم قاسمی، دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی نیز گفت: اگر مسئولان دولت جلوی خودتحریمی و تحریم داخلی را نگیرند، بازار تجهیزات پزشکی دچار آسیب های بیشتری می شود. باید قوانین قدیمی اصلاح شود و جذابیت تولید بیشتر شود اگر تولید کنندگان و واردکنندگان سود نداشته باشند، فعالیت آنها توجهیی ندارد. دولتمردان باید واقع بین باشند و از فضای شعاری فاصله بگیرند.
عباس تقدسینژاد مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب نیز پاسخ به این پرسش گفت: برگزاری نمایشگاه ایران مد در شهر آفتاب برای سود نیست، البته این نمایشگاه بر خلاف ایران هلث ضرر ده نیست و از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر است و البته امسال برای رفت و آمد با مترو و جا به جایی بازدیدکنندگان از ایستگاه مترو تا محل سالن نمایشگاه وسایلی در نظر گرفته ایم که بازدیدکنندگان بهتر بتوانند به محل نمایشگاه بیایند.
وی افزود: در نمایشگاه ایرانمِد سال گذشته، 300 شرکت حضور داشتند و امسال قرار است با افزایش فضای این نمایشگاه تعداد شرکتهای حاضر در ایران مد بیشتر شود. ضمن اینکه از 30 شرکت و هیئت تجاری خارجی نیز برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده که امیدواریم حضور داشته باشند.
در این مراسم پوستر نمایشگاه ایران مد و باشگاه مشتریان ایران مد رونمایی شد.
source