به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، با اعلام رسمی سازمان جهانی بهداشت (WHO) یک ویروس خطرناک در ۱۱۹ کشور جهان در حال گردش است و می‌تواند بیش از 5میلیارد نفر از جمعیت جهان را درگیر کند؛ ویروسی به نام «چیکونگونیا» که چندان شناخته‌شده نیست اما عامل انتقال آن همان پشه آئدس معروف است؛ حشره‌ای که در مناطقی از ایران هم زیست می‌کند و عامل انتقال بیماری تب دنگی است.

در حال حاضر این ویروس در ماداگاسکار، سومالی و کنیا در حال گسترش است.

سریلانکا و بنگلادش هم افزایش موارد ابتلا را گزارش کرده‌اند. همچنین مواردی از ابتلا در فرانسه و موارد مشکوکی در ایتالیا شناسایی شده‌اند.

به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که اگر اقدامات فوری برای مهار شیوع این ویروس انجام نشود، ممکن است جهان با اپیدمی این بیماری مواجه شود.

    وضعیت ابتلا در ایران 

امسال مواردی از ابتلا به چیکونگونیا از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر نشده اما مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت چندی پیش اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳، 5 مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده که تمامی موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند. این بیماران در شهرستان‌های چابهار و تهران شناسایی شده بودند.

  علائم بیماری چیست؟

  درمان: هنوز واکسن یا درمان اختصاصی برای چیکونگونیا وجود ندارد و درمان‌ها عمدتا حمایتی هستند؛ شامل استراحت، مصرف مایعات، داروهای ضدتب و ضدالتهاب برای کاهش درد و تب.

 هشدار: داروهایی ازجمله ایبوپروفن و ضدالتهاب غیراستروئیدی را با احتیاط مصرف کنید چون ممکن است به جای چیکونگونیا مبتلا به تب دنگی شده باشید.

  توصیه :  برای پیشگیری از ابتلا به چیکونگونیا از لباس‌های آستین‌بلند و پشه‌بند و مواد دافع حشرات استفاده شود، محل زندگی از آب‌های راکد که محل تخم‌گذاری پشه‌هاست، پاکسازی شود. در ساعات اوج فعالیت پشه‌ها ‌ (صبح تا عصر) ‌ از حضور در فضای باز بدون محافظت خودداری شود.
 

source

توسط salamathyper.ir