به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر امین افشار، رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران، با حضور در برنامه‌ای از شبکه سلامت، ضمن تشریح وضعیت بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی، گفت: برآوردهای جهانی نشان می‌دهد حدود یک درصد از جمعیت دنیا به اشکال مختلف اختلالات انعقادی مبتلا هستند، در حالی که آمار شناسایی‌شده در ایران حدود ۱۴ هزار بیمار را نشان می‌دهد. این شکاف آماری، لزوم غربالگری و تشخیص بیشتر را گوشزد می‌کند.

او با تقدیر از وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه‌ها برای تلاش در تأمین داروی بیماران خاص، اظهار داشت: هرچند سال گذشته با کمبود شدید برخی داروها مواجه بودیم، اما اکنون فاکتورهای ۸ و ۹ و سایر داروهای حیاتی بیماران هموفیلی در کشور موجود است.

اما مشکل از کجاست؟ «خودتحریمی» و اختلال در زنجیره مالی

افشار با انتقاد از چرخه تأمین دارو در کشور گفت: «در شرایطی که دارو موجود است، بیماران به آن دسترسی ندارند، چرا که به دلیل اختلال در تأمین نقدینگی، شرکت‌های پخش از تحویل دارو به داروخانه‌هایی که بدهکار هستند، خودداری می‌کنند.»

به گفته او، داروخانه‌ها نیز به دلیل دریافت‌نکردن مطالبات خود از بیمه‌ها، دچار کمبود نقدینگی هستند. این در حالی است که شرکت‌های پخش دارویی، برخی داروخانه‌ها را به دلیل بدهی در «لیست سیاه» قرار داده‌اند، و این خود به بروز کمبود کاذب دارو در سطح کشور منجر شده است.

در حالی که مسئولان بهداشت از وجود داروهای حیاتی در انبارها و بازار دارویی کشور خبر می‌دهند، زنجیره ناکارآمد مالی میان بیمه‌ها، داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش، سبب شده بیمار همچنان دست خالی بماند. فعالان حوزه سلامت خواستار اصلاح فوری سازوکار تسویه مطالبات دارویی هستند تا بیماران خاص بیش از این قربانی اختلافات مالی نشوند.

source

توسط salamathyper.ir