سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام کرد: هر گونه فعالیت تبلیغی، آموزشی و کارگاهی در حوزه روانشناسی در فضای مجازی نیازمند دریافت مجوز از این سازمان است و افرادی که این نقش قانونی سازمان نظام روانشناسی را زیر سوال ببرند فعالیت آنان مصداق نشر اکاذیب و از طریق مراجع قانونی تحت پیگیرد قرار می‌گیرند.

به گزارش ساعت سلامت، سازمان نظام روانشناسی در اطلاعیه ای اعلام کرد: از این پس، به منظور نظارت بر کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی، همایش‌ها، بسته‌های آموزشی یا فعالیت‌های مشابه در حوزه روانشناسی در فضای مجازی توسط افراد حقیقی یا حقوقی که مخاطب آن اعضای سازمان یا عموم مردم باشد، مستلزم دریافت مجوز رسمی از این سازمان است.

این اطلاعیه می افزاید:  افرادی که به‌صورت هیجانی و با قلم‌فرسایی در فضای مجازی به خودزنی پرداخته و نقش قانونی سازمان را زیر سؤال می‌برند، به موجب بند یک تبصره یک ماده 19 قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از نظام‌نامه اخلاقی عدول کرده‌ و مصداق عینی نشر اکاذیب است.

این اطلاعیه به منزله آگاهی‌رسانی عمومی تلقی می‌شود و بدیهی است با متخلفان، به‌ویژه کسانی که با انتشار محتوای ناصواب موجب تشویش اذهان عمومی و ایجاد التهاب در فضای آرام جامعه و حرفه روانشناسی و مشاوره می‌شوند، برخورد قانونی صورت گرفته و موضوع به مراجع ذی‌صلاح ارجاع خواهد شد.

اسامی روانشناس نماها قبلا منتشر شده است

همان‌گونه که اعلام لیست افراد فاقد مجوز ـ که به روانشناسی‌نماها معروف شدند ـ در جهت ارتقاء رشته و حمایت از حقوق مردم و روان‌شناسان و مشاوران انجام شد، دریافت مجوز و نظارت بر تمامی فعالیت‌های تحت عنوان روان‌شناسی و مشاوره نیز در همین راستا قرار دارد.

با توجه به جلساتی که با نهادهای نظارتی بالادستی در خلال جنگ و پس از توقف آن برگزار شد، نظر این نهادها بر آن است که سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در شرایط بحران، به وظایف قانونی خود مندرج در بند ۱ ماده ۳ قانون تشکیل (تعیین حدود صلاحیت حرفه‌ای اعضا) و بند ۳ ماده ۳ (نظارت بر کیفیت کار تخصصی آنان) به‌دقت عمل کند تا از ورود افراد فاقد تخصص یا افراد غیرروانشناس به این عرصه ـ که امنیت روانی و آرامش جامعه را به مخاطره می‌اندازند ـ جلوگیری شود.

فعالیت‌های روانشناسی در فضای مجازی اسفبار است

اگرچه وضعیت فضای مجازی در خصوص فعالیت‌های روانشناسی و مشاوره اسفبار است، اما بالاخره نیاز به ساماندهی دارد تا هر کس به خود اجازه ندهد با تبلیغات اغواکننده و استفاده از عناوین غیرواقعی، حقوق اعضا و مردم را به تاراج برده، زمینه سوءاستفاده‌های گوناگون را فراهم کرده و ارزش و اعتبار این رشته را نزد مردم و مسئولان کاهش دهد.

با این حال، در شرایط کنونی، دریافت مجوز، اخذ هولوگرام و پرداخت حق بالاسری مطرح نیست؛ بلکه صرفاً کنترل عضویت و صلاحیت در حوزه تخصصی اعلام‌شده مدنظر است. بنابراین، درج شماره عضویت برای هر نوع فعالیت الزامی است. فارغ‌التحصیلانی که هنوز عضو سازمان نظام روانشناسی نشده‌اند و نیز دانشجویان، کافی است مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل خود را اعلام کنند تا سازمان نظام روانشناسی بتواند بررسی کند که آیا فرد یادشده صلاحیت ادعایی را داراست یا خیر.

مشکل اصلی، افرادی هستند که هیچ‌گونه تحصیلاتی در حوزه روانشناسی و مشاوره ندارند، اما در فضای مجازی از انواع عناوین استفاده می‌کنند و هیچ‌گونه نظارتی بر عملکرد آنان وجود ندارد. بنابراین، نظارت و تعیین حدود و صلاحیت روانشناسان و مشاوران، مطابق با موارد ذکرشده و دستورالعمل‌های مصوب، از وظایف انحصاری سازمان است و بس.

معاونت آموزش سازمان نظام روانشناسی، آماده بررسی و صدور مجوزهای لازم برای تمامی متقاضیان است.

source

توسط salamathyper.ir