به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، وقتی نوبت به انتخاب میان وعده‌های مغذی و طبیعی می‌رسد، خرما و موز در صدر فهرست محبوب‌ها قرار دارند. هر دوی این میوه‌ها به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد توجه قرار می‌گیرند و انتخاب میان آنها به اهداف و نیازهای شخصی شما وابسته است.

اگر هدف شما دریافت انرژی سریع، فیبر بیشتر یا حتی کنترل قند خون باشد، مقایسه این دو میوه می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.

براساس گزارش Very Well Health، موز تأثیر متعادل‌تر و بهتری بر قند خون دارد، درحالی‌که خرما از نظر فیبر کمی غنی‌تر است. هر دو سرشار از پتاسیم هستند که فواید قابل‌توجهی برای بدن دارند.

یک موز متوسط حاوی ۱۸ گرم قند است، درحالی‌که یک وعده استاندارد خرما (۴ تا ۵ عدد خرما) حدود ۲۰ تا ۲۵ گرم قند دارد.

شاخص گلیسمی پایین خرما

متخصصان معتقدند که اگرچه خرما قند بیشتری نسبت به موز دارد، اما فقط مقدار قند اهمیت ندارد. خرما دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنا که قند آن به‌طور آهسته وارد جریان خون می‌شود. بر همین اساس، این میوه جایگزین مناسبی برای شیرینی‌های صنعتی است، چراکه تغییر سریع در سطح قند خون ایجاد نمی‌کند.

از سوی دیگر، موز نیز تأثیر ملایمی بر قند خون دارد، به‌ویژه زمانی که کمی نارس باشد. موز سبز حاوی نشاسته مقاوم است که به تغذیه باکتری‌های مفید روده کمک کرده و جذب قند را کُندتر می‌کند.

به‌طور کلی، هر دو میوه علاوه بر قند، حاوی مواد مغذی و فیبری هستند که در تنظیم قند خون نقش به‌سزایی دارند.

فیبر: خرما یک قدم جلوتر

در زمینه میزان فیبر، خرما با ارائه ۳ گرم فیبر در هر وعده، نسبت به موز با ۲ گرم فیبر در یک موز متوسط برتری دارد. بنابراین، اگر به دنبال حمایت از هضم بهتر، سلامت قلب و ثبات طولانی‌مدت قند خون هستید، خرما گزینه‌ای مناسب‌تر است.

چه زمانی باید مصرف شوند؟

متخصصان تغذیه توصیه‌هایی در مورد زمان مناسب برای مصرف خرما و موز دارند. برای مثال، پیش از تمرین ورزشی، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بالا چندان ایده‌آل نیست، زیرا ممکن است باعث ایجاد ناراحتی معده شود. در این مواقع، موز با داشتن فیبر کمتر، انتخابی عالی است و هضم آن برای معده راحت‌تر صورت می‌گیرد.

اگر هدف شما افزایش مصرف فیبر روزانه است، خرما گزینه مطلوب‌تری خواهد بود. اما چنانچه میان وعده‌ای سبک و قابل ‌هضم مد نظر دارید، موز ترجیح داده می‌شود.

پتاسیم؛ یک مزیت مشترک

مقایسه پتاسیم موجود در این دو میوه نشان می‌دهد که یک موز متوسط حاوی ۳۷۵ میلی‌گرم پتاسیم است، درحالی‌که خرما با ۲۶۰ میلی‌گرم پتاسیم در یک وعده (۴ تا ۵ عدد خرما) به‌اندازه قابل توجهی نزدیک به موز عمل می‌کند.

پتاسیم ماده‌ای ضروری برای سلامت قلب، عملکرد بهتر عضلات و تنظیم فشار خون است. خوشبختانه هر دو میوه مقدار مناسبی از این ماده را فراهم می‌آورند.

فواید سلامتی متعدد

این دو میوه فواید مختلفی برای بدن دارند:

موز با داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B و آهن، به بهبود سلامت روده (به‌ویژه به لطف نشاسته مقاوم موجود در موز سبز) مرتبط است. این مزایا می‌تواند به تسکین زخم‌ها، کاهش قند خون و تقلیل التهاب کمک کند.

خرما نیز با دارا بودن آنتی‌اکسیدان، فیبر و مواد معدنی مانند منیزیم و ویتامین‌های گروه B، در بهبود هضم غذا، حمایت از سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. همچنین تحقیقات به بررسی تأثیرات بالقوه خرما بر سلامت کبد ادامه دارد.

آیا عوارض جانبی دارند؟

مصرف خرما و موز معمولاً بی‌خطر است، اما باید به برخی نکات توجه کرد:

موز معمولاً کم‌ریسک است مگر اینکه به آن آلرژی داشته باشید (که بسیار نادر است) و هضم آن آسان است.

خرما سالم است اما دارای قند و کالری بالایی می‌باشد. زیاده‌روی در خوردن خرما ممکن است به‌طور ناخواسته مقدار زیادی قند وارد بدن کند.

برای داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل، توصیه می‌شود موز و خرما را مطابق با نیازها و اهداف شخصی خود مصرف کنید.

source

توسط salamathyper.ir