کد خبر: 285408

تاریخ انتشار: جمعه 24 مرداد 1404 – 23:00

به گزارش بهداشت‌نیوز، برخلاف پزشکی رایج که کم‌خونی را فقط ناشی از کمبود آهن می‌داند، طب سنتی ایرانی علت‌های عمیق‌تری برای آن بیان می‌کند:

ضعف عملکرد کبد در ساخت خون

تغذیه‌ ناسالم یا ناسازگار با مزاج

سوءهاضمه مزمن

مصرف بیش از حد غذاهای سرد و تر

خون‌ریزی‌های مکرر (قاعدگی شدید یا هموروئید)

یا حتی استرس و نگرانی زیاد

علائم کم‌خونی از دیدگاه طب سنتی:

رنگ‌پریدگی صورت و لب‌ها

ضعف، خستگی سریع، بی‌حالی

سرگیجه یا سردردهای خفیف

ریزش مو و شکنندگی ناخن‌ها

کاهش تمرکز و خواب‌آلودگی

سردی دست‌وپا و بی‌میلی به غذا

خوراکی‌های خونساز و مفید در طب سنتی:

گوشت گوسفندی تازه، به‌خصوص کبابی یا آب‌پز

شیره انگور، شیره توت، شیره خرما (ترجیحاً با ارده)

بادام درختی خام، گردو و کنجد

زرده تخم‌مرغ عسلی

سبزیجاتی مانند اسفناج، تره، نعنا، ریحان

حلیم گندم با گوشت گوسفندی (بدون شکر زیاد)

دمنوش گزنه، بادرنجبویه یا سنبل‌الطیب برای تقویت کبد

ترکیب شیره‌ها + آب گرم صبح ناشتا

پیشنهاد غذایی ساده برای تقویت خون:

صبح ناشتا: ۱ قاشق شیره انگور + ۱ قاشق ارده + کمی آب جوشیده ولرم

ناهار: خوراک گوشت و اسفناج یا عدسی با روغن زیتون

میان‌وعده: مخلوط بادام درختی (خیس‌خورده) + خرما یا مویز

شام سبک: سوپ جو با زرده تخم‌مرغ نیم‌پز

غذاهایی که کم‌خونی را تشدید می‌کنند (پرهیز):

ماست و دوغ زیاد، به‌خصوص در کنار غذا

چای پررنگ بعد از غذا

فست‌فودها، سوسیس، کالباس

غذاهای سرد مثل خیار، کاهو، هلو، بادمجان، هندوانه

غذاهای مانده یا یخ‌زده

جمع‌بندی:

درمان کم‌خونی فقط به مصرف قرص آهن ختم نمی‌شود. اصلاح تغذیه، تقویت کبد، پرهیز از سردی‌ها و استفاده از غذاهای خونساز سنتی، راهکارهای مؤثر و ماندگاری برای بهبود کم‌خونی از ریشه هستند.

source

توسط salamathyper.ir