به گزارش سلامت نیوز ، محمدرضا وفا، متخصص سلامت و تغذیه در برنامه «فراسو» رادیو سلامت گفت: شایع‌ترین کمبود اسید چرب در دنیا، کمبود امگا ۳ است. وی افزود: بدن انسان قادر به ساخت امگا ۳ و ۶ نیست و این اسیدهای چرب ضروری باید از طریق غذا یا مکمل‌ها دریافت شوند.

وفا با بیان اینکه مصرف امگا ۶ در رژیم غذایی امروز به شکل چشمگیری بیشتر از نیاز است، اظهار داشت: این عدم تعادل میان امگا ۳ و امگا ۶، بدن را به سمت التهاب سوق می‌دهد و زمینه بروز بیماری‌های التهابی را فراهم می‌کند.

او افزود: تغییر الگوی تغذیه‌ای در چند دهه اخیر باعث شده مصرف امگا ۶ افزایش یابد، در حالی که امگا ۳ که خاصیت ضدالتهابی دارد، به شدت کاهش پیدا کرده است.

این متخصص تغذیه با اشاره به منابع غذایی امگا ۳ گفت: ماهی‌های چرب، بذر کتان، روغن فلفل و برخی مکمل‌ها از منابع اصلی امگا ۳ هستند، اما در رژیم روزانه مردم کمتر دیده می‌شوند. وی تأکید کرد: کمبود امگا ۳ جدی است و باید برای اصلاح آن اقدام شود.

وفا توصیه کرد: مصرف روزانه یک عدد مکمل امگا ۳ برای همه افراد مفید است و کسانی که دچار بیماری‌های خودایمنی، آلرژی یا مشکلات مفصلی هستند می‌توانند بیش از یک عدد در روز مصرف کنند. البته مصرف بیش از دو یا سه عدد ممکن است باعث بوی ناخوشایند ماهی در معده شود.

او در پایان هشدار داد: برخی افراد به اشتباه مکمل‌های امگا ۶ مصرف می‌کنند، در حالی که بدن هیچ کمبودی در این زمینه ندارد. مشکل اصلی، کمبود امگا ۳ است و باید آگاهانه به سمت مصرف منابع آن رفت و از مصرف بی‌رویه امگا ۶ پرهیز کرد.

source

توسط salamathyper.ir