برخی از افراد تصور می‌کنند کابینت انزو و کابینت پولیشی در واقع هر دو مدل‌های یکسانی از انواع کابینت‌ها هستند. اما در صنعت کابینت‌سازی طراحان حرفه‌‌ای و صاحب نظران این عرصه از دنیای دکوراسیون، تفاوت‌هایی بین کابینت انزو و کابینت پولیشی قائل هستند و آن‌ها را در گروه‌های مجزا طبقه‌بندی می‌کنند. در حقیقت با توجه به اینکه از چه منظری به این مدل کابینت‌ها آشپزخانه نگاه کنیم، هر دو عقیده در نوع خود  می‌توانند صحیح و به نوعی قابل تامل باشند. در ادامه این مقاله به تفاوت کابینت انزو و کابینت پولیشی خواهیم پرداخت اما در ابتدا بهتر است با صورت اجمالی با کابینت انزو و کابینت پولیشی آشنا شویم:

تفاوت کابینت انزو و کابینت پولیشی

کابینت پولیشی چیست؟

کابینت پولیشی درواقع نوعی کابینت با نام دیگر کابینت طرح انزو است که در روکش آن به جای وکیوم از رنگ‌های پولیشی استفاده شده است. کابینت‌های پولیشی بیشتر برای کابینت‌هایی با طراحی نئو کلاسیک (با کنده‌کاری یا منبت‌کار‌هایی نسبتاً ظریف) و مدرن کاربرد دارند. به دلیل پیچیدگی و ریزه‌کاری بالا در طراحی کابینت‌های کلاسیک و عدم سمباده‌کشی مناسب، کابینت پولیشی برای این طرح از کابینت‌ها استفاده آنچنانی ندارد.

به نقل از سایت آرشام دکور:

پولیش یک مایع خمیری شکل و غلیظ می‌باشد که بر روی سطوح مختلف مانند چوب، فلز، پلاستیک و غیره استفاده می‌گردد. با استفاده از رنگ پولیش می‌توان نقایص هر سطحی را برطرف نمود و ظاهری شفاف و زیبا را به دست آورد. البته پولیش را فقط برای ایجاد شفافیت و زیبایی ظاهری مورد استفاده قرار نمی‌دهند؛. بلکه پولیش به عنوان یک لایه محافظ در مقابل تمام عواملی که به ورق آسیب می‌زنند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. عملکرد و وظیفه پولیش بسیار شبیه سنباده است و بیشتر در سطح‌هایی که صاف و صیقلی هستند به کار گرفته می‌شود.

 از لحاظ ساختاری جنس مغزی کابینت‌های پولیشی از تمام چوب یا ام‌دی‌اف هستند که با مواد پولیشی که اغلب به صورت خمیری، مایع یا اسپری هستند در چند مرحله‌ای پوشش داده می‌شوند. ضخامت کابینت‌های پولیشی بعد از روکش‌کشی با رنگ پولیشی تا حدود ۳ سانتی‌متر افزایش پیدا می‌کند. این نوع کابینت‌ها مقاومت و دوام بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت دارند که طول عمر آن‌ها را نیز افزلیش می‌دهد. مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار از مهم‌ترین مزیت‌های کابینت پولیشی است همچنین با ایجاد خط و خش روی این نوع کابینت‌ها، با مواد پولیشی مجدد قابل ترمیم خواهند بود.

کابینت انزو چیست؟

انزو، اسم یکی از کابینت‌های باکیفیت و برجسته شرکت کابینت‌سازی ایتالیایی zentique  است که به جهت زیبایی ظاهری و کیفیت بالایی که دارد، به طور گسترده در تمام کشور‌های جهان مورد استفاده است. در حقیقت کابینت انزو نوعی کابینت با مغزی ام دی اف خام و پوشش pvc  وکیوم شده است که با استفاده از رنگ پولیشی مجدد روکش‌کشی می‌شود.

به طور معمول ورق ام‌دی‌اف به کار رفته در ساخت کابینت انزو، ضخامت بالاتری از دیگر انواع کابینت‌ها دارد. همچنین در این نوع کابینت از لایه‌ی pvc برای پوشش آن استفاده می‌شود. بعد از روکش شدن ورق‌های ام‌دی‌اف با پوشش pvc، هر بخش از کابینت در یک محیط ایزوله با رنگ‌های پولیشی یا پلی اورتان مجدد پوشش‌کاری می‌شوند تا کیفیت و دوام کابینت بیشترشود. کابینت انزو بر خلاف دیگر کابینت‌های وکیوم، معمولا در رنگ سفید و در طرح و مدل‌های نئوکلاسیک یا نئوکلاسیک طراحی و اجرا می‌شوند. این کابینت به جهت به کار گیری رنگ پولیشی، ظاهر بسیار شفاف و براقی داشته؛ همچنین دوام بسیار بالایی در برابر ضربه، فشار و خطو خش دارد.

کابینت انزو چیست

تفاوت کابینت انزو و کابینت پولیشی

  •  از مهم‌ترین تفاوت کابینت انزو و کابینت پولیشی در این است که کابینت پولیشی تنها  روکش با رنگ‌های پولیشی دارند که در کابینت‌های انزو علاوه بر استفاده از روکش‌های پی‌وی‌سی از مواد پولیشی هم برای دوام و مقاومت بیشتر کابینت استفاده می‌شود.
  • کابینت‌های انزو به دلیل استفاده از مواد اولیه کاملا درجه یک چون چسب، رنگ پولیشی و ورق‌های ام‌دی‌اف با کیفیت، در مقایسه با کابینت‌های پولیشی قیمت به مراتب بالا‌تری دارند.
  •  با اینکه کابینت‌های پولیشی  با دارا بودن روکش کامل از رنگ پولیشی، مقاومت بالایی در برابر اکسید شدن لایه های چوب و فلز زیرین خود دارند اما کابینت‌های انزو، علاوه بر پوشش‌های پولیشی، به جهت داشتن یک لایه مقاوم و ضخیم‌ از پی‌وی‌سی این مزیت را با اثر دو چندان دارد.
  • کابینت‌های انزو تنها از رنگ سفید با ظاهر شفاف و براق برخوردارند اما در کابینت‌های پولیشی تنوع رنگ‌بندی وجود دارد.
  • از دیگر تفاوت کابینت انزو و کابینت پولیشی این است که در نوع کابینت پولیشی می‌توان تنها کابینت با سبک نئو کلاسیک و مدرن و نسبتاً ساده با تراش های بزرگ تولید کرد. اما کابینت‌ انزو با داشتن روکش وکیوم، در تولید کابینت‌هایی با سبک کلاسیک و نئوکلاسیک هم کاربرد دارد‌. / ۳۱۹۹۷۱

source

توسط salamathyper.ir