فرق تنفیذ و تحلیف چیست؟ | تفاوت مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری

فرق تنفیذ و تحلیفریاست جمهوری چیست؟ چه فرقی با هم دارند و تفاوت مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری چیست؟ در ادامه توضیحات کامل را درباره فرق مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری از حرف تازه می خوانید:

فرق تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری

(تنفیذ) و (تحلیف) دو رکن اساسی برای شروع قانونی و رسمی یک رئیس جمهور در کشورهای مختلف است. اما شاید برخی ندانند که تفاوت بین تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری چیست؟

فرق تنفیذ و تحلیف چیست؟ | تفاوت مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری

تفاوت بین مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری

در توضیح تفاوت تنفیذ و تحلیف آمده : مراسم تنفیذ قبل از تحلیف توسط رهبر اجرا می‌شود. ولی مراسم تحلیف رئیس‌ جمهور در حضور نمایندگان مجلس و شورای نگهبان و رئیس قوه قضاییه و در پیشگاه قرآن صورت می‌گیرد.پس از انجام این دو مراسم او رئیس جمهور قانونی و رسمی کشور خواهد بود مدتی وقت دارد تا وزرای کابینه خود را به مجلس برای گرفتن رای اعتماد معرفی کند .

توضیحات کامل

تنفیذ در معنای لغوی به معنای امضا ، واگذاری و، تایید است رئیس جمهور منخب چند هفته پس از انتخابات و اعلام صحت آن از طرف شورای نگهبان قبل از شروع به کار رسمی باید توسط رهبر انقلاب مورد تایید و تنفیذ قرار بگیرید امضا و اعطای حکم ریاست جمهور توسط رهبر را در ادبیات سیاسی کشور ما تنفیذ می نامند .

تحلیف پس از حکم تنفیذ قبل از شروع به کار رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی در حضور سران حکومتی و نمایندگان ملت صورت خواهد گرفت که می بایست رئیس جمهور متن مشخص در قانون اساسی را در پیشگاه قرآن و در حضور حاضران قرائت کند

گفتنی است، مراسم تنفیذ حکم رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبری در روز یکشنبه ۷ مرداد انجام و سپس مراسم تحلیف دو روز بعد، ۹ مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار شود.

چه کسانی در مراسم تفیذ حضور دارند؟

در مراسم تحلیف حکم ریاست جمهوری،رییس دیوان عالی کشور،رییس قوه ی قضاییه و اعضای شورای نگهبان قانون اساسی حضور خواهند داشت.مقام های ارشد کشورها مثل روئسای جمهور، نخست وزیران یا وزرای امور خارجه معمولا به مراسم تحلیف دعوت می شوند.

متن سوگند نامه تحلیف

بسم الله الرحمن الرحیم
من به عنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همهٔ استعدادها و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و عدالت، گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السّلام، قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.

source

توسط salamathyper.ir