افت ناگهانی و سریع در بازار سهام جهانی، نگرانی‌های زیادی را برای سرمایه‌گذاران معمولی در مورد تأثیرات آن بر پورتفوی‌ها و برنامه‌های بازنشستگیآنها به وجود آورده است.

شاخص S&P 500 در روز دوشنبه 160 واحد یا 3% کاهش یافت و به 5,186 رسید که بزرگ‌ترین افت یک روزه این شاخص در تقریباً دو سال گذشته بود. شاخص Nasdaq نیز 3.4% کاهش یافت، زیرا سرمایه‌گذاران از خرید یا نگهداری غول‌های فناوری مانند اپل و انویدیا که تا همین اواخر بازار ایالات متحده را بالا برده بودند، فرار کردند.

با توجه به اینکه سال جاری تا کنون سالی صعودی برای بازار سهام بوده و حساب‌های بازنشستگی میلیون‌ها کارگر آمریکایی تقویت شده بود، این سقوط ناگهانی باعث پرسش‌هایی در مورد دلایل این تغییر وضعیت شده است. به ویژه پس از اینکه به نظر می‌رسید اقتصاد ایالات متحده در وضعیت خوبی با رشد پایدار و کاهش تورم قرار دارد.

دلایل سقوط بازار سهام

تأخیر فدرال رزرو در کاهش نرخ بهره

نشانه‌های مختلفی در ماه‌های اخیر حاکی از کاهش سرعت اقتصاد است و برخی کارشناسان فدرال رزرو را تشویق به کاهش نرخ بهره کرده‌اند. اما تاکنون، بانک مرکزی نرخ‌ها را بدون تغییر نگه داشته است. این نگرانی وجود دارد که فدرال رزرو در کاهش هزینه‌های وام‌دهی به موقع عمل نکرده و این مسئله می‌تواند خطر رکود را افزایش دهد.

کند شدن اقتصاد ایالات متحده

با اینکه بازار سهام به دلیل انتظارات کاهش نرخ بهره و رونق هوش مصنوعی به اوج‌های جدیدی دست یافته بود، در اواسط جولای نشانه‌های اقتصادی مبنی بر کاهش رشد شروع به ظهور کردند. این نگرانی‌ها پس از داده‌های ضعیف تولید و ساخت و ساز و گزارش اشتغال ضعیف‌تر از حد انتظار در 2 آگوست تشدید شد. همچنین، کاهش هزینه‌های مصرفی نشانه‌های نگرانی بیشتری را به همراه دارد.

سهام‌های فناوری، قربانی انتظارات بالا

برخی از سهام‌های فناوری مانند آمازون، اپل و انویدیا از جمله بدترین عملکردها را در روز دوشنبه داشتند. این سهام‌ها تا هفته گذشته بهترین عملکردها را داشتند، اما انتظارات وال‌استریت برای رشد درآمد و سود آنها بسیار بالا بود. در حالی که گزارش‌های درآمدی آنها تاکنون خوب بوده‌اند، اما نتوانسته‌اند سرمایه‌گذاران را شگفت‌زده کنند.

افزایش نرخ بهره ژاپن

افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن نیز تأثیر زیادی داشت. این اقدام باعث افزایش ارزش ین ژاپن شد و سرمایه‌گذاران را مجبور به بازخرید سرمایه‌هایی کرد که با نرخ بهره نزدیک به صفر در ژاپن قرض گرفته بودند و سپس به دلار تبدیل کرده و در سهام ایالات متحده سرمایه‌گذاری کرده بودند. این مسئله می‌تواند به کاهش‌های اخیر بازار سهام کمک کرده باشد.

توصیه‌های کارشناسان برای سرمایه‌گذاران

کاهش‌های بازار سهام حتی افت‌های شدید، معمول هستند. اگرچه شاخص S&P 500 حدود 8% از اوج خود در جولای کاهش یافته، افت‌های قیمتی 5% یا بیشتر حداقل یک بار در سال در چهار دهه گذشته رخ داده‌اند. کارشناسان توصیه می‌کنند که مردم وحشت‌زده نشوند و در برابر وسوسه فروش مقاومت کنند، به ویژه برای افرادی که به صورت بلندمدت برای بازنشستگی پس‌انداز می‌کنند.

به گفته جیل شلسینجر، تحلیلگر بازرگانی، «اگر سرمایه‌گذار بلندمدت هستید، نفس عمیق بکشید. درک می‌کنم که ترسناک است. اما تا زمانی که در پورتفوی بلندمدت هستید، نباید نگران باشید.»

حرکت به سمت نقدینگی توصیه نمی‌شود، به خصوص وقتی انتظار می‌رود که فدرال رزرو نرخ‌ها را به زودی کاهش دهد که این کاهش بازده حساب‌های پس‌انداز و صندوق‌های بازار پول را کاهش خواهد داد. به جای این کار، سرمایه‌گذاری در اوراق بدهی با درجه سرمایه‌گذاری یا اوراق خزانه‌داری ایالات متحده که ممکن است بازده جذاب‌تری ارائه دهند، پیشنهاد می‌شود.

منبع

source

توسط salamathyper.ir