کد خبر: 268300

تاریخ انتشار: پنجشنبه 15 شهريور 1403 – 09:03

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر پیمان آریایی، متخصص علوم و صنایع غذایی و دانشیار دانشگاه آزاد آیت الله آملی و رئیس مرکز رشد در گفت‌وگو با خبر آنلاین می‌گوید: بطری های پلاستیکی مورد استفاده برای آب های معدنی و آشامیدنی از ترکیبات خام مواد نفتی مشتق شده و به دلیل اینکه از نوعی ماده به نام پلی اتیلن ترفتالات (PET) ساخته شده اند، پت نامگذاری شده اند. پت ها ظاهر و شکلی شفاف، پلاستیکی و نیمه کریستالی دارند. بیشتر برای آب معدنی یا نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرند و تفاوت آن ها با سایر مواد پلاستیکی، سازگار بودن با بدن انسان است و لمس کردن و بوییدن وسایل تولید شده با این مواد برای انسان ضرری ندارد.

کم تحمل در برابر گرما و یخ زدگی

از معایب پت ها این است که نباید دچار نوسانات دمایی شوند یعنی یخ زدن این بطری ها در فریزر یا مجاورت با نور مستقیم خورشید و داغ شدن می تواند ساختار شیمیایی این بطری ها را آزاد و سبب مهاجرت مواد سمی به نوشیدنی و سرطانزایی شود. دکتر اریایی می افزاید: در اثر یخ زدگی، احتمال شکستگی بطری و انتشار مواد شیمیایی در آب زیاد است. همچنین استفاده طولانی مدت و نگهداری سرکه، خیارشور، ترشی و آبغوره در این بطری ها به دلیل خاصیت اسیدی، سبب ایجاد واکنش های ناسالم در ماده خوراکی می شود. در میان ظروف پلاستیکی و بطری ها، نوعی از ظروف پلاستیکی در بازار موجود هستند که عبارت “فود گرید” بر روی آن ها درج شده که برای نگهداری انواع مواد خوراکی ایمن و در برابر دمای پایین مقاومت دارند.

جنس مناسب قمقمه

یکی از پرسش های رایج خانواده ها این است که بهترین جنس قمقمه برای نگهداری آب یخ یا نوشیدنی های گرم چیست. دکتر آریایی با اشاره به اینکه قمقمه های پلاستیکی را نمی توان به طور مداوم در فریز گذاشت زیرا انجماد ممکن است آنها را منفجر کند می گوید: قمقمه های فلزی به راحتی قابل قرار دادن در فریزر و دماهای پایین  هستند. جنس این قمقمه ها از فلزاتی مثل استیل ضد زنگ یا آلومینیوم است یعنی طی گذر زمان دچار آسیب و زنگ زدگی نمی‌شوند و برای نگهداری آب یخ یا مایعات گرم بسیار مقاوم و شستشوی آسانی دارند و بهترین نوع قمقمه برای حمل آب و مدارس دانش اموزان هستند.

منبع: خبرآنلاین

source

توسط salamathyper.ir