روانپزشك و استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران خودکشی را پدیده ای مسری خواند و گفت: متأسفانه بر خلاف میانگین جهانی که نرخ خودکشی روبهکاهش داشته است، در کشور ما طی سالهای اخیر رو به تزاید گذاشته است.
به گزارش ساعت سلامت، سید کاظم ملکوتی، در آستانه 10 سپتامبر روز جهانی پیشگیری از خودکشی، همکاری بینبخشی را یک اصل در تدوین استراتژیهای پیشگیری از این پدیده برشمرد و گفت: تجربیات جهانی و ملی نشان داده است که از یک سو شوربختانه خودکشی مسری است و از سوی دیگر خوشبختانه قابلپیشگیری است.
وی افزود:متأسفانه بر خلاف میانگین جهانی که نرخ خودکشی روبهکاهش داشته است، در کشور ما طی سالهای اخیر رو به تزاید گذاشته است که به چارهاندیشی و پیشگیری نیاز دارد.
ملکوتی یادآور شد: تنها با ابراز حس همدردی میتوان کمک بزرگی در پیشگیری از خودکشی کرد. بر اساس شعار سال «بیاییم روایتی دیگر از خودکشی داشته باشیم» «بیاییم سکوت خود را بشکنیم، هر چند کوتاه، در مورد خودکشی آزادانه صحبت کنیم، بدون احساس ننگ، شرم و خجالت». در بسیار موارد حتی گفتوگوهای کوتاه ما بدون تحمیل قضاوت و نصیحت و تنها با ابراز حس همدردی و شنیدن حس و درک رنج روانی وی، میتواند کمک بزرگی باشد و او را برای دریافت کمکهای بیشتری ترغیب کند.
دبير علمي سومين سمینار پيشگيري از خودكشي ايران متذکر شد: از او بپرسیم ایا فکر خودکشی داری؟، نهراسیم! بیم نداشته باشیم! این پرسش فکر خودکشی را سرایت نمیدهد، شنیدن اخبار نادرست در افراد مستعد این خطر خودکشی را افزایش میدهد.
به مناسبت 10 سپتامبر روز جهانی پیشگیری از خودکشی، سومین سمینار علمی پیشگیری از خودکشی ایران، 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور روانپزشکان، روانشناسان، پزشکان و پیراپزشکان برگزار میشود.
منبع: فارس
source