مازندران یکی از زیباترین استان‌های شمالی کشور است که به‌دلیل آب‌و‌هوای مناسب، نزدیکی به دریا و طبیعت بکر هر ساله توریست‌های زیادی به آن ‌می‌روند. در این شهر علاوه‌بر انواع جاذبه‌های گردشگری، غذا‌های محلی خوشمزه‌ای هم وجود دارد که برای آن دسته از افرادی که به شکم‌گردی علاقه دارند، توصیه می‌شود.

 خوراک ماهی

شما می‌توانید در سفر به شهر مازندران غذا‌های محلی خوشمزه آنجا را بچشید. همچنین امکان تهیه این غذا‌ها را در خانه هم دارید. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره بهترین غذاهای محلی مازندران و ویژگی‌های آنها صحبت کنیم.

معرفی انواع غذاهای محلی مازندران

از جمله بهترین غذاهای محلی مازندران عبارتند از:

مالابیج

مالابیج یا ماتالا از جمله معروفترین غذا‌های محلی استان مازندران است که به ماهی شکم‌پر پخته‌شده روی هیزم کبابی گفته می‌شود. این غذای خوشمزه را از ادویه‌های مخصوص تهیه می‌کنند، برای همین طعم آن با طعم انواع ماهی شکم‌پری که تا به امروز صرف کرده‌اید، فرق می‌کند. همچنین استفاده از هیزم در تهیه این غذا به آن طعمی لذیذ و خوشمزه‌تر می‌بخشد.

مازندرانی‌ها ترجیح می‌دهند که برای تهیه این غذا از ماهی سفید نر استفاده کنند، چون به‌دلیل گوشت سفت‌تر طعم لذیذتری به غذا می‌بخشد.

برای تهیه این غذا کافیست ماهی‌ها را پاک کنید و بعد از پاره‌کردن شکم مواد میانی مثل گردو، رب انار، گلپر، فلفل، نمک و سبزی‌های محلی از جمله چوچاق را داخل شکم ماهی بگذارید. تهیه این غذا در خانه‌های آپارتمانی مشکل است، برای همین پیشنهاد می‌دهیم که به‌جای هیزم از مایکروویو استفاده کنید.

اسپناساک

شاید با شنیدن نام اسپاناسک کمی تعجب کنید که این غذا چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؛ اما جایی برای تعجب وجود ندارد، چون این غذا در واقع همان خورشت اسفناج است که شاید بار‌ها تا به الان آن را نوش‌جان کرده باشید؛ البته این غذا طعمی متفاوت‌تر نسبت به خورشت اسفناج دارد!

برای تهیه این غذا به مواد اولیه‌ای از جمله گوشت گاو یا گوسفند، برگ سیر، پیاز، اسفناج، سبزی‌های محلی، ادویه‌های مختلف و آب نیاز دارید. برخی از مازندرانی‌ها به این غذا هویج هم اضافه می‌کنند که البته اختیاری است. همچنین برخی دیگر از مردم خطه مازندران ترجیح می‌دهند که در اسپانساک به‌جای گوشت از تخم‌مرغ استفاده کنند.

شما می‌توانید خورشت اسپناساک را همراه با برنج در وعده غذایی ناهار نوش‌جان کنید.

نازخاتون

نازخاتون

نازخاتون یک وعده غذایی نیست، بلکه آن را می‌توان به‌عنوان یک چاشنی خوشمزه معرفی کرد که اغلب مارندرانی‌ها با استفاده از آن به سفره‌های خود زینت می‌بخشند. برای تهیه این چاشنی به بادمجان کباب‌شده، سیر، نعناع، گشنیز، آب انار یا آبغوره و نمک نیاز دارید. این چاشنی می‌تواند بسیار اشتها‌آور باشد و اشتهای شما را برای خوردن غذا باز کند.

تهیه نازخاتون در خانه زمان زیادی نمی‌طلبد و به‌دلیل کم‌هزینه‌بودن همه می‌توانند آن را تهیه کنند.

کدو بره

کدو بره از جمله خوشمزه‌ترین غذا‌های مازندرانی است که به گیاه‌خواران پیشنهاد می‌شود. این غذا طعم لذت‌بخشی دارد که با یک بار چشیدن شیفته همیشگی آن می‌شوید.

از جمله مواد اولیه به‌کاررفته در کدو بره می‌توان به کدو سبز، سیب‌زمینی، پیاز، گوجه‌فرنگی، سیر، تخم‌مرغ و ادویه اشاره کرد. این غذا نیز مقرون‌به‌صرفه است و در لیست غذا‌های اقتصادی مازندرانی قرار می‌گیرد؛ همچنین دسترسی به تمام مواد اولیه کدو بره راحت بوده و شما به‌راحتی می‌توانید این غذا را در خانه تهیه کنید.

خورشت آلو

مازندرانی‌ها به خورشت آلو، مرغ و آلو هم می‌گویند که با یک بار چشیدن این غذا طعم تا همیشه به یادتان می‌ماند. در تهیه خورشت آلو از مواد اولیه‌ای از جمله مرغ تکه‌شده، آلو، دانه انار ترش، آب نارنج، پیاز، گردو و زعفران استفاده می‌کنند که طعم ملس و خوشمزه‌ای در کنار یکدیگر دارند.

برخی افراد به طعم ترش علاقه زیادی ندارند، اما آب نارنج و دانه انار ترش طعم این غذا را به‌سمت ترشی می‌برد؛ این افراد می‌توانند به غذا کمی شکر اضافه کنند تا طعم آن متعادل شود.

شما می‌توانید برای تزئین خورشت آلو از مقداری زرشک، خلال پسته و گل محمدی استفاده کنید. مازندرانی‌ها این غذا را در کنار برنج صرف می‌کنند.

آغوز مسما

در نگاه اول ظاهر آغوز مسما توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند. شما کافیست تا طعم این غذا را بچشید تا طرفدار دوآتیشه آن شوید. این غذا با گوشت اردک تهیه می‌شود، برای همین خاص است. شما علاوه‌بر گوشت اردک به مواد اولیه دیگری از جمله گردو، دانه ساییده‌شده انار، رب انار، پیاز، ادویه و آب برای تهیه آغوز مسما نیاز دارید.

آغوز مسما به‌دلیل داشتن گوشت اردک و گردو یک منبع غنی پروتئین شناخته می‌شود و مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی را در خود جای داده است. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را در کنار چاشنی‌هایی مثل ترشی و نان یا برنج نوش‌جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

باقلا وابیج

باقلا وابیج

یکی از مواد غذایی که در استان مازندران کشت می‌شود، باقلا است؛ برای همین مازندرانی‌ها معمولاً غذا‌های متنوعی را با آن تهیه می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به باقلا وابیج اشاره کرد. شما برای تهیه این غذا به سیر، شوید خشک، روغن، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید.

همانطور که متوجه شدید، مواد اولیه این غذا کم است؛ اما با همین مواد اولیه طعم فوق‌العاده لذیذی پیدا می‌کند. شما می‌توانید این غذا را همراه با برنج یا نان نوش‌جان کنید.

مرغ شکم‌پر

مرغ شکم‌پر درست مانند مالابیج طرفداران زیادی در خطه مازندران دارد. این غذای خوشمزه از ترکیب مواد اولیه‌ای از جمله مرغ، گردو، آلو، قیسی، زعفران، زرشک، آب‌لیمو یا آب‌نارنج، پیاز سرخ‌شده، شکر، نمک، فلفل و سبزی‌های مانند جعفری، گشنیز، نعنا و ترخون تهیه می‌شود.

وجود سبزی‌های مختلف در مرغ شکم‌پر مازندرانی طعم آن را لذیذتر می‌کنند. شما می‌توانید مرغ شکم‌پر را برای مهمانی‌ها یا دورهمی‌ها تهیه کنید.

بیج بیج

اگر وقت زیادی برای تهیه غذا ندارید، ما بیج بیج مازندرانی را پیشنهاد می‌دهیم که یک غذای خوشمزه و البته مقوی است. برای تهیه این غذا به مواد اولیه‌ای از جمله گوشت چرخ‌کرده، پیاز، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، زردچوبه، نمک و فلفل نیاز دارید. شما کافیست برای تهیه بیج بیج فقط ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان بگذارید تا آماده صرف شود.

شما می‌توانید بیج بیج را در کنار کته نوش‌جان کنید؛ اما امکان سرو آن با نان هم وجود دارد. اگر زمان کافی داشتید، در کنار این غذا کته هم تهیه کرده و لذت بیشتری از خوردن آن ببرید.

بشته واش

در شهر مازندران آش‌های خوشمزه‌ای سرو می‌شود که از جمله آنها می‌توان به بشته واش اشاره کرد. این غذا از ترکیب اسفناج، عدس، پیاز، سیر، زیره سبز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. این غذا به‌خصوص برای کسانی که کمبود آهن یا مشکلاتی مثل یبوست یا هموروئید دارند، بسیار مناسب است؛ چون در ترکیبات آن از اسفناج و عدس استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید بشته واش را ظرف مدت ۲ ساعت تهیه کنید. این غذای خوشمزه معمولاً با آب‌نارنج یا زیره صرف می‌شود.

خورشت بادمجان کباب

اگر می‌خواهید یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌های مازندرانی را امتحان کنید، ما خورشت بادمجان کباب را پیشنهاد می‌دهیم که از ترکیب بادمجان، گردو، رب انار، گوجه‌فرنگی و سبزی‌های معطر تهیه می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. این غذا بسیار مقوی است و به‌دلیل عدم استفاده از گوشت، گیاه‌خواران هم می‌توانند آن را صرف کنند.

خورشت ناردون

خورشت ناردون

خورشت ناردون را هم می‌توان به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین خورشت‌های مازندرانی معرفی کرد که از ترکیباتی مثل گوشت مرغ، انار ترش، رب انار، سیر، پیاز، شکر و ادویه‌ها در آن استفاده می‌شود. این خورشت را در مازندران با نام‌هایی دیگری مثل خورشت سیر انار و خورشت پیاز انار هم می‌شناسند که با طعم فوق‌العاده خود توانسته طرفداران زیادی را نه‌تنها در مازندران، بلکه در شهر‌های دیگر ایران هم به دست بیاورد.

شما برای تهیه ناردون می‌توانید به‌جای استفاده از گوشت مرغ، از گوشت اردک، بلدرچین یا غاز هم استفاده کنید. این غذا به‌دلیل استفاده از دانه‌های انار معمولاً در شب‌های یلدا هم سرو می‌شود.

دوپتی

از جمله دیگر انواع غذای سنتی مازندران می‌توان به دوپتی اشاره کرد که از ترکیب دوغ، حبوبات و سیر داغ تهیه می‌شود. این غذا شیوه پخت بسیار ساده‌ای دارد و برای تهیه آن به صرف زمان زیادی نیاز نیست. شما می‌تانید دوپتی را برای خود و اعضای خانواده سرو کنید و از خوردن آن در کنار هم لذت ببرید.

غذاهای محلی مازندران، انتخاب مناسب و مقوی

غذاهای محلی مازندران در کنار طعم و عطر فوق‌العاده، بسیار مقوی هستند و بیشتر مواد مغذی برای بدن را تأمین می‌کنند. در ترکیب این غذا‌ها از دردسترس‌ترین مواد اولیه استفاده می‌شود، برای همین در تهیه آنها مشکلی نخواهید داشت.

برخی از این غذاها حتی به‌عنوان غذای شرکتی هم سرو می‌شوند. ما پیشنهاد می‌دهیم اگر به فکر تهیه غذای سازمانی هستید، سفارش‌های خود را از کترینگ تهیه غذای شرکتی ناریجه انجام دهید.

سؤالات متداول

بهترین خورشت‌های مازندرانی چه هستند؟

اسپانساک، خورشت آلو، خورشت بادمجان کباب و خورشت ناردون

انواع غذا‌های ساده مازندرانی چه نام دارند؟

دوپتی و بیج بیج

بهترین غذا‌های مازندرانی برای گیاهخواران چه هستند؟

کدو بره و خورشت بادمجان کباب

کدام غذای مازندرانی منبع غنی پروتئین است؟

آغوز مسما

در کدام غذای مازندرانی از باقلا استفاده می‌شود؟

باقلا وابیج

/۳۵۱۱۸۵

source

توسط salamathyper.ir