کارشناس مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به کاهش تولید تریاک در افغانستان، قاچاقچیان مواد مخدر به فکر ماده جایگزین افتاده‌اند و در چند سال اخیر تولید ماده روانگردان کپتاگون در کشورهای اطراف ایران افزایش یافته و سازمان ملل نیز روی این موضوع حساس شده است.

دکتر سعید صفاتیان در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت افزود: سازمان ملل روی کشفیات مواد مخدر بسیار حساس است. وقتی کشفیات مواد مخدر و روانگردان بالا برود یعنی تولید و مصرف هم افزایش یافته است و متاسفانه مواد روانگرانی مثل کپتاگون بسیار خطرناک هستند و عوارض روانی شدیدی ایجاد می کنند.

وی ادامه داد:‌ فردی که مواد روانگردان مصرف می کند دچار اختلال افسردگی می شود، اضطراب شدید پیدا می کند، هذیان می گوید البته در مورد کپتاگون عوارض به شکل دیگری است، مصرف این ماده باعث می شود خشم در انسان زیاد شود، ترس را از بین می برد و شخص تصور می کند که هر کاری می تواند انجام دهد.

دارویی برای درمان اعتیاد به کپتاگون وجود ندارد

مدیرکل اسبق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: کسی که این ماده روانگردان را مصرف می کند می تواند به خیلی کارهای خطرناک دست بزند، البته مصرف این ماده وابستگی روانی خیلی زیادی ایجاد می کند و در عین حال توهم زیادی در فرد به وجود می آورد و متاسفانه دارویی برای درمان اعتیاد به این ماده روانگردان وجود ندارد.

صفاتیان افزود: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که با جوانان زیادی سر و کار داریم، افرادی که به علل مختلف نمی توانیم با آنها راحت صحبت کنیم و نمی توانیم جلوی مصرف آنها را بگیریم اما این افراد چند سال بعد به علت مصرف مواد روانگردان دچار سکته قلبی می شوند.

وی ادامه داد: گزارش های زیادی داریم که فردی به علت مصرف مواد روانگردان با سرعت 150 کیلومتر بر ساعت با ماشین وارد یک مغازه شده است، کسی نمی تواند جلوی این فرد را بگیرد. بعد وقتی صحنه تصادف را نگاه می کنیم، می بینیم اصلا خط ترمز وجود ندارد، یعنی اصلا ترمز نگرفته است.

صفاتیان گفت: اگر این فرد از تصادف جان سالم به در ببرد و زنده بماند وقتی از او بپرسیم می گوید اصلا دیوار و مغازه را ندیدم. گاهی این افراد از طبقات بالا  خودشان را به پایین می اندازند، چون بعد از مصرف مواد روانگردان ارتفاع برای آنها معنا ندارد زیرا دچار توهم هستند.

وی افزود: مصرف کنندگان مواد روانگردان دچار خودبزرگ بینی می شوند، به همه بدبین می شوند، به همسر خود آسیب می زنند و بسیاری از آنان دچار اختلافات خانوادگی و طلاق می شوند و این فقط یکی از عوارض مصرف مواد مخدر و روانگردان است.

source

توسط salamathyper.ir