جراحی زیبایی بینی جزو پرطرفدارترین عملهای زیبایی در دنیا است. این عمل در صورت انجام توسط جراح حرفه ای و رعایت مراقبتهای بعد از عمل توسط زیباجو، سبب زیبایی چهره و افزایش اعتماد به نفس فرد شده، ضمن اینکه در تناسب اجزای صورت با یکدیگر و رفع مشکلات تنفسی و آپنههای شبانه نیز موثر است.
روش عمل بینی استخوانی و جراحی بینی گوشتی و نکات مراقبتی بعد از جراحی به دلیل متفاوت بودن آناتومی بینی با یکدیگر متفاوت است. در این بخش با ساختار و مشخصات بینی گوشتی آشنا میشوید.
بینی گوشتی
زمانی که نوک بینی به سمت پایین متمایل بوده، پرههای بینی و نوک بینی بیش از اندازه پهن باشند به آن بینی گوشتی گفته میشود. غضروف ضعیف، پوست بینی ضخیم با منافذ باز فراوان است.
در نظر داشته باشید که ورم وکبودی بینی گوشتی به دلیل دستکاری بیشتر بینی و پیچیده بودن عمل بیشتر از بینی استخوانی است. استفاده از کمپرس سرد و حذف نمک از وعدههای غذایی بهترین راهکار برای کاهش ورم بینی بعد از عمل بینی گوشتی است.
شرایط جراحی بینی گوشتی
عمل بینی گوشتی نیز برای رسیدن به نتیجه مطلوب مستلزم شرایط خاص خود است. این شرایط عبارتند از:
- داشتن سن مناسب
- نداشتن مشکلات روحی و افسردگی
- عدم بیماریهای مزمن از جمله دیابت، مشکلات قلبی و کم خونی
در صورت داشتن بینی گوشتی، برای مطلع شدن از اینکه کاندید مناسبی برای عمل بینی گوشتی از لحاظ سن، شرایط روحی و جسمی هستید، به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه نمایید.
بهترین سن جراحی بینی گوشتی
توجه به سن زیباجو یکی از مهمترین فاکتورها برای عمل بینی گوشتی است. دقت داشته باشید بهترین سن جراحی بینی گوشتی برای بانوان هجده سال و برای آقایان شانزده سال تمام است.
چرا که پس از این سن چرخه رشد بطور کامل قطع شده و امکان رشد بینی پس از جراحی بینی گوشتی وجود ندارد. توصیه میشود در صورت امکان تا بیست و پنج سالگی نیز به منظور تکامل رشد صبر کنید.
لازم به ذکر است جراحی بینی گوشتی تا حدود چهل سالگی مناسب است. چرا که بعد از این سن به دلیل کم شدن خاصیت کشسانی پوست، عمدتا عمل بینی گوشتی موفقیت آمیز نخواهد بود.
همچنین برخی افراد به دلیل مشکلات تنفسی و مشکلات جسمی در این سن گزینه مناسبی برای عمل بینی گوشتی نیستند. توصیه میشود قبل از جراحی بینی گوشتی با پزشکی حاذق و مجرب در این خصوص مشورت داشته باشید.
روشهای عمل بینی گوشتی
بطور کلی جراحی بینی گوشتی در تهران به دو صورت باز و بسته انجام میشود. در عمل بینی گوشتی به روش بسته، تمام برشها داخل بینی زده شده و تغییرات از طریق سوراخهای بینی اعمال میشود.
اما در جراحی بینی گوشتی به روش باز، پوست روی بینی بطور کامل از روی غضروف و استخوان بینی برداشته شده و پس از اعمال تغییرات مجددا به جای اول خود باز میگردد. در نظر داشته باشید که تسلط و قدرت مانور جراح برای تغییرات در بخش داخلی بینی در جراحی بینی گوشتی باز، بیشتر ازعمل بینی گوشتی بسته است.
مزایای عمل بینی گوشتی
- بهبود مشکلات تنفسی
- کوچک کردن و متقارن کردن سوراخهای بینی
- رفع افتادگی نوک بینی
- کوچک کردن نوک بینی پهن
- افزایش اعتماد به نفس بیمار
- ایجاد تناسب بیشتر اجزای صورت با یکدیگر
- باریک کردن بینی
مراقبتهای بعد از عمل بینی گوشتی
اقدامات لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از جراحی بینی گوشتی به شرح زیر است:
- استفاده از چسب بینی
- بالا نگه داشتن سر هنگام استراحت با استفاده از دو بالش اضافه
- خوردن غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ و پوره سیب زمینی
- نوشیدن آب و مایعات فراوان
- خودداری از انجام فعالیتهای سنگین بدنی
- مرطوب نگه داشتن محیط با دستگاه رطوبت ساز یا بخور
- شستشوی بینی با سرم شستشو و پرهیز از فین کردن
- استراحت مطلق
- عدم استفاده از عینک طبی و آفتابی
۱۰.خودداری از قرار گرفتن در نور آفتاب و استفاده از کرم ضد آفتاب و کلاه لبه دار در صورت ضرورت
عوارض جراحی بینی گوشتی
همانطور که گفته شد در صورت انجام عمل بینی گوشتی توسط جراح غیر حرفه ای ممکن است عوارض احتمالی بینی ایجاد شود. عمده ترین عوارض عمل بینی گوشتی عبارتند از:
- درد و تورم شدید
- کبودی اطراف بینی و زیر چشم
- سوراخ شدن تیغه بینی
- کج شدن بینی
- عفونت و خونریزی شدید
- عدم تناسب بینی با سایر اجزای صورت
- کوچک شدن بیش از حد بینی
- عدم تقارن سوراخهای بینی
- ایجاد مشکلات تنفسی
- از دست دادن حس بویایی
تعیین بهترین سن جراحی بینی گوشتی نیازمند بررسیهای دقیق بیمار از نظر بلوغ جسمی، بلوغ روحی و سلامت روح و روان است. بنابراین با گرفتن مشاوره از بهترین جراح بینی، انجام تستهای متعدد روانشناسی، گرفتن آزمایشات مربوطه و گرفتن عکس سه بعدی از بینی، از سن جراحی بینی گوشتی مطلع شوید.
source