متخصص بیماریهای عفونی با هشدار نسبت به شیوع یک بیماری ناشناخته گوارشی در کشور گفت: از این به بعد بیشتر در دنیا ویروس خواهیم داشت چراکه به دلیل بلاهایی که انسان سر طبیعت آورده و جنگلها را از بین برده، حیوانها به انسانها نزدیکتر شده و ویروسهای جدیدی به وجود آمدهاند.
به گزارش ساعت سلامت، دکتر مینو محرز با اشاره به اینکه در حال حاضر تعدادی از بیماران با علائم گوارشی نظیر اسهال و همچنین تب به ما مراجعه میکنند، بیان کرد: از آنجا که عاملی برای این عارضه پیدا نشده، گفته میشود ویروس است.
وی افزود: اما دقیقا نمیدانیم عاملش چیست. ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چراکه احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باید بررسیهایی صورت گیرد تا مشخص شود عامل این عارضه چیست، ادامه داد: از این به بعد بیشتر در دنیا ویروس خواهیم داشت چراکه به دلیل بلاهایی که انسان سر طبیعت آورده و جنگلها را از بین برده، حیوانها به انسانها نزدیکتر شده و ویروسهای جدیدی به وجود آمدهاند.
همچنان با کرونا مواجه هستیم
وی افزود: همچنان با کرونا مواجهیم که سویه اومیکرون است. خوشبختانه کرونا در حال حاضر بسیار خفیف شده و مثل سرماخوردگیهای ساده بروز پیدا میکند و مانند گذشته شدید نیست. همچنین، هر سال با بیماری آنفلوآنزا نیز مواجه هستیم که خوشبختانه واکسن دارد و اگر زود تشخیص داده شود، درمان میشود.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران ضمن تاکید بر اینکه نباید از بیماری تب دنگی غافل شویم، افزود: پشه آئدس آفتاب را دوست ندارد و به هوای خنک علاقه دارد. امسال هوا گرم بود و از آنجا که پشه در کشور ما پخش شده، ممکن است با آغاز سرما با تب دنگی مواجه باشیم.
وی با اشاره به اینکه در مورد بیماری تب دنگی نگرانی وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه پشه آئدس در کشور پخش شده است و این پشه آفتاب را دوست ندارد، بسیار دوست دارد که داخل خانهها بیاید و کافی است به اندازه یک قاشق چایخوری آب در جایی باشد تا در آنجا تخمریزی کند، از این رو باید مراقب این مسئله باشیم.
محرز با بیان اینکه ۱۴۶ مورد از مبتلایان به تب دنگی از امارات به کشور ما آمده و در ایران شناسایی شدهاند، توضیح داد: ما ۱۰ سال پیش برای تب دنگی برنامه داشتیم و اگر برنامه به خوبی اجرا شود، در مورد این بیماری مشکلی نداریم.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح به منابع مالی نیاز دارد و همه نهادها باید به اجرایش کمک کنند. همچنین، لازم است شهرداریها در زمینه جمعآوری زباله سرمایهگذاری کنند و در مورد این بیماری آموزش داده شود.
منبع: میزان
source