کلینیک سردرد تهران، باتوجهبه شیوع بالای سردرد بخصوص میگرن در جامعه، فعالیت خود را در زمینه تشخیص و درمان تخصصی انواع سردرد آغاز کرد. خدمات ارائه شده در کلینیک تخصصی سردرد تهران براساس آخرین متد روز دنیا در درمان سردرد و بهخصوص میگرن صورت میگیرد. این کلینیک با بهرهگیری از جدیدترین تجهیزات پزشکی در زمینه سردرد شامل TMS،تزریق بوتاکس تخصصی میگرن، سونوگرافی داپلر عروق مغز و کاروتید، نوار مغز،نوار عصب بینایی و … آماده ارائه خدمات به بیماران مبتلا به سردرد و میگرن است.
جدیدترین درمانهای میگرن که باید درباره آن بدانید
میگرن یکی از شایعترین علت های مراجعه به متخصص مغز و اعصاب در همه دنیا محسوب میشود. براساس مطالعات، حدود ۱۴ درصد مردم ایران مبتلا به سردرد میگرن هستند و براساس مطالعه Global burden of disease 2018 سردردهای میگرنی بهعنوان اولین علت ناتوانی در افراد زیر ۵۰ سال (یعنی سنین اصلی productive جامعه) شناخته شد و بنابراین درمان بهموقع و صحیح آنها موکدا توصیه میشود.
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که از میگرن رنج میبرید، این مقاله میتواند به شما کمک کند.
شما احتمالا حداقل یکی از راههای درمان میگرن را امتحان کردهاید. بعضی از آنها میتوانند نتیجه خوبی بدهند ولی همیشه نه!
اگر همچنان بهدنبال راهی برای بهبود سردردتان هستید، بهتر است راههای جدیدتر درمان میگرن را هم بشناسید:
۱) دستگاه جدید درمان میگرن TMS (Transcranial Magnetic Stimulation)
TMS دستگاهی است که به وسیله فرستادن امواج مغناطیسی به قسمتهایی از مغز، باعث کاهش درد در میگرن میشود. این روش کاملا بدون درد و بیخطر بوده و عوارض جانبی چندانی ندارد.
ابتدا TMS برای شناخت کارکرد مغز توسط دانشمندان استفاده میشد ولی اخیرا پزشکان از آن برای درمان بیماریهای مختلف مغز و اعصاب از جمله افسردگی و میگرن بهخصوص میگرن با اورا استفاده میکنند.
مکانیزم عملکرد دستگاه TMS چگونه است؟
امواج مغناطیسی به وسیله یک کوئل که روی سر بیمار قرار میگیرد، از راه جمجمه به کورتکس پس سری (occipital cortex) مغز میرسد. هر موج مغناطیسی موجب کاهش تحریکپذیری نورونهای مغز و در نتیجه کاهش حملات میگرن میشود (براساس تحقیقات، سلولهای مغز افراد مبتلا به میگرن بهصورت ژنتیکی تحریکپذیری بیشتری نسبت به افراد غیر مبتلا دارند و همین افزایش حساسیت باعث آزاد شدن نوروترانسمیترهای محرک درد در مواجهه با محرکهای معمول محیطی مثل نور، صدا، گرسنگی، اختلال خواب و … میشود).
بایدها و نبایدهای TMS
TMS فقط برای درمان میگرن در افراد بالاتر از ۱۸ سال توصیه میشود و در هر ۲۴ ساعت حداکثر یکبار استفاده میشود. اگر مبتلا به صرع (اپی لپسی) هستید یا سابقه فامیلی تشنج دارید، نباید TMS را امتحان کنید. همچنین اگر جسم فلزی در بدن نزدیک سر و گردن یا نیمه فوقانی بدن دارید (به جز دهان) نمیتوانید از TMS استفاده کنید.
TMS در افراد مبتلا به میگرن اورا بیشترین اثر را دارد.
نورولوژیست ممکن است به افرادی که داروها را بهدلیل عوارض دارویی تحمل نمیکنند یا به دارو جواب مناسب نمیدهند، TMS را بهعنوان یکی از جدیدترین روشهای درمان میگرن توصیه کند.
۲) داروهای مهارکننده CGRP
جدیدترین داروی درمان میگرن که توسط FDA در ۱۷ مه ۲۰۱۸ تأیید شد، دارویی به نام Erenumab (Aimovig) از دسته داروهای مهارکننده CGRP است که مانع ایجاد سردرد میگرنی قبل از شروع آن میشود.
نقش داروی جدید مهارکننده CGRP در درمان میگرن چیست؟
CGRP یک مونوکلونال آنتی بادی است که هنگام حمله میگرن توسط سلولهای عصبی مغز و نخاع تولید میشود و میتواند باعث انقباض (تنگ شدن) عروق مغز و درنتیجه شروع حمله میگرن شود.
مهار کننده CGRP با جلوگیری از آزاد شدن این ماده توسط نورونها، مانع از شروع حمله میگرن و درنتیجه پیشگیری از سردرد میشود. تحقیقات نشان دادهاند که درهنگام حمله میگرن میزان CGRP در خون بیماران افزایش مییابد.
CGRP به خودی خود میگرن را تریگر نمیکند، بلکه شدت درد را در موقع حمله میگرن بالا می برد. درواقع CGRP باعث افزایش حساسیت به درد در سلولهای عصبی میشود.
مثل این است که شما یک رادیو دارید و صدای آن را بلند و بلندتر میکنید!
Aimovig داروی جدیدی برای کاهش تعداد روزهای همراهبا حمله میگرن در مبتلایان به میگرن است.
پس مهارکنندههای CGRP راهحلی جدید در درمان میگرن به حساب میآیند.
source