با وجودی که چند روز پیش دکتر عباس عبادی از پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران سخن گفته بود، امروز وزیر بهداشت اعلام کرد: لایحهای با عنوان «حمایت از حقوق مادی و معنوی کادر درمان» در حال آماده شدن است که شامل پرستاران هم می شود.
به گزارش ساعت سلامت، دکتر محمدرضا ظفرقندی افزود: لایحهای با عنوان «حمایت از حقوق مادی و معنوی کادر درمان» که شامل افرادی چون پرستاران، تکنسین های بیهوشی، رادیولوژیوی و … می شود، آماده شده و در مرحله ارائه به سازمان اداری امور استخدامی است تا مراحل قانون گذاری را طی کند و بتوان با اجرای آن بخشی از مطالبات را در حوزه قانون جبران کرد.
دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت 16 آبان در مراسم ملی روز پرستار در سالن اجلاس سران گفته بود: لایحه حمایت معنوی و مادی از گروه پرستاری در وزارت بهداشت تدوین شده و شامل جزئیاتی مانند مالیات، جذب و استخدام، ایثارگری، مسکن و خدمات رفاهی برای پرستاران است.
لایحه حمایت از حقوق پرستاران پاسخگوی بسیاری از نیازهای آنان بود
نسیم هاتفی مودب، عضو شورای عالی نظام پرستاری نیز در این مورد گفته بود: تصویب لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران که در دولت قبل در دست تدوین بود می تواند پاسخگوی بسیاری از نیازها و مطالبات پرستاران باشد و بسیاری از مشکلات با تصویب آن حل می شود.
وی افزود: این لایحه در دولت قبل در حال نهایی شدن بود اما با تغییر دولت دچار وقفه شده و فعلاً به حال خود باقیمانده است. به نظر میرسد تصویب این لایحه بتواند بسیاری از مطالبات و مشکلات پرستاران را مرتفع کند.
دکتر هاتفی مودب گفته بود: مواردی از جمله اصلاح فرمول اضافه کار پرستاران، معافیت مالیاتی، برقراری فوق العاده خاص، افزایش ظرفیت استخدام و بسیاری از موارد که به صورت ریشهای جوابگوی بسیاری از مشکلات است در این لایحه دیده شده است و میتواند راهکار خوبی برای رفع مشکلات حوزه پرستاری و پاسخگوی مطالبات و اعتراضات پرستاران در هفتههای گذشته باشد.
وزیر بهداشت همچنین در مصاحبه ای با ایرنا گفته است: فرمول اضافه کاری پرستاران اصلاح شده و از متوسط ساعتی 30 هزار تومان به متوسط ساعتی 80 هزار تومان رسیده است که از همین ماه اعمال می شود.
سخنان وزیر بهداشت درباره افزایش اضافه کاری پرستاران در حالی است که سازمان نظام پرستاری پیشتر طی نامه ای به دکتر رفیع زاده رئیس سازمان برنامه بودجه نسبت به فرمول افزایش اضافه کاری پرستاران در دولت ( با متوسط افزایش 2.2 برابری) اعتراض کرده بود.
افزایش حق اضافه کاری پرستاران چه شد
دکتر احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این نامه نوشته بود: در رابطه با افزایش مبلغ ساعتی اضافه کار کارکنان حوزه سلامت به ویژه پرستاران، با همکاری وزارت بهداشت و این سازمان فرمول پیشنهادی جهت تصویب ارسال شد که بر اساس آن میانگین اضافه کار به حدود 100 هزار تومان افزایش می یافت.
وی افزود: با این وجود طبق اعلام رسمی وزیر بهداشت در مراسم روز ملی پرستاری که با حضور ریاست جمهوری برگزار شد این میانگین به طور رسمی 85 هزار تومان اعلام شد که با پیشنهاد قبلی متفاوت بود. اما متاسفانه در مصوبه شورای عالی حقوق و دستمزد این میانگین به حدود 65 هزار تومان کاهش یافته است و محل تامین آن نیز منابع اختصاصی وزارت بهداشت اعلام شده است.
دکتر ظفرقندی در مصاحبه با ایرنا همچنین گفت: تجمعات و اعتراضات پرستاران پیش از آغاز مسئولیت من در وزارت بهداشت شکل گرفت؛ از روزی که به وزارتخانه آمدم سعی کردم که کارها را پیگیری کنم و مذاکراتی را با معاون اول رئیس جمهوری داشتم.
وی ادامه داد: متاسفانه مطالبات پرستاران چه اضافه کار و چه کارانه به مدت زیادی و بعضا ۱۲ ماه و ۱۴ ماه پرداخت نشده بود؛ کاری که ما توانستیم انجام دهیم این بود که با کمکی که از دولت گرفتیم پرداختها را از بیمه ها شروع کردیم و این معوقات را برای کارانه تا نزدیک فروردین و اضافه کار را تا نزدیک خرداد و تیر پرداخت کردیم.
دکتر ظفرقندی افزود: همچنان پیگیر پرداخت مطالبات هستیم. در جلسهای که در ستاد وزارت بهداشت با رئیس جمهور داشتیم نیز تامین منابع برای پرداخت بخش دیگری از این معوقات را پیگیری کردیم.
وزیر بهداشت گفت: حل بخشی از مطالبات حوزه پرستاری نیاز به اصلاح قانون دارد و فقط در اختیار این وزارتخانه نیست.
source