در حالی که شاخص متوسط آلودگی هوای تهران 160 و ناسالم برای همه مردم است، استانداری تهران و کمیته اضطرار آلودگی هوا هیچ تصمیمی برای تعطیل شدن مدارس و کاهش تردد در شهر نگرفت.

به گزار ش ساعت سلامت، به نظر می رسد تصمیمات اشتباه و دیرهنگام مسئولان کمیته اضطرار آلودگی هوا در تهران سلامت مردم را نشانه گرفته است، تصمیماتی که نه تنها نشانه ای از نگاه زیرساختی در آن نیست بلکه حتی تصمیم گیری در شرایط اضطرار و آلودگی هوا نیز با اشتباه های متعدد و مکرر همراه است.

روز دوشنبه در حالی که آلودگی هوای تهران با  شاخص 83 در وضعیت قابل قبول و سالم بود، کمیته اضطرار آلودگی هوا مدارس تهران را تعطیل کرد و ادارات را به وضعیت دورکاری 50 درصدی درآورد اما امروز سه شنبه 20 آذر در شرایطی که شاخص متوسط آلودگی در تهران 160 و در برخی مناطق به 185 هم می رسد هیچ تصمیمی برای کاهش اثراث مضر این آلودگی گرفته نشده و مسئولان این حوزه فقط تماشاگر  هستند.

شاخص آلایندگی بالای 150 با رنگ قرمز به معنای آلودگی و ناسالم بودن هوا برای همه مردم است و باید تدابیری برای کاهش میزان دریافت آلودگی برای همه مردم و البته به طور ویژه برای کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار و افراد بیمار و حساس انجام شود.

وضعیتی که بسیاری از مردم در آن با سوزش و ناراحتی چشمی و سرفه و ناراحتی های ریوی از آن گلایه دارند و البته بیماران قلبی و تنفسی در وضعیت خطرناکی قرار می گیرند.

مهمترین آلاینده هوای تهران در زمان حاضر ذرات ریز کوچکتر از 2.5 میکرون (PM2.5) است، آلودگی که اثرات کوتاه مدت و بلند مدت دارد. می تواند تا عمق ریه ها نفوذ و زمینه بیماری های مزمن تنفسی را در آینده برای افراد فراهم کند.

شاخص آلودگی هوا در برخی مناطق تهران مانند اقدسیه (177)، وردآورد (172)، منطقه 21 ( 185)، دانشگاه تربیت مدرس (176) بالای 170 است و در صورت افزایش غلظت آلایندگی به علت تردد خودروها در کنار آلودگی های ناشی از سوزاندن مازوت در نیروگاهها و صنایع می تواند شرایط را خطرناکتر کند و شاخص آلودگی را به بالای 200 یعنی شرایط بسیار ناسالم برساند که در این صورت باید همه مشاغل تعطیل شوند.

source

توسط salamathyper.ir