ایمپلنت دندان قبل و بعد

هنگامی که یک یا چند دندان خود را به دلیل بیماری یا آسیب از دست داده اید، ممکن است دندانپزشک، چند گزینه درمانی برای جایگزینی دندان از دست رفته مانند کاشت ایمپلنت دندان توصیه می کند، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چه زمانی ایمپلنت دندان نیاز پیدا می کنید؟ ایمپلنت دندان می تواند بهترین گزینه برای درمان دندان های از دست رفته شما باشد و همان چیزی باشد که شما به آن نیاز دارید. ایمپلنت های دندانی به ویژه برای جایگزینی دندان های از دست رفته و بهبود عملکرد دندان، بسیار موثر هستند.

بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان

بهترین زمانی که دندانپزشکان برای ایمپلنت دندان توصیه می ‌کنند، ۲ الی ۴ ماه پس از کشیدن دندان است که بافت لثه و استخوان ترمیم یافته باشد. در این صورت به دلیل تازه بودن بافت ناحیه کاشت، مدت زمان کوتاه تری عمل کاشت و ادغام پایه ایمپلنت با استخوان، صورت می ‌گیرد. در این مدت ۲ الی ۴ ماهه، تغییری در لثه و دندان‌ های مجاور رخ نداده و دندانپزشک بدون نیاز به پیوند استخوان یا هر عمل دیگری می‌تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد و در این صورت هزینه ایمپلنت نیز کم تر می‌ شود.

مراحل ایمپلنت

مراحل ایمپلنت

معاینه اولیه

برای کاشت ایمپلنت عمل جراحی لازم است به همین علت دندانپزشک باید معاینه کامل از دهان و دندان شما انجام دهد. معاینه معمولا با عکس پرتوی ایکس از دندان‌ ها انجام می‌ شود تا وضعیت دقیق دندان‌ ها، استخوان فک، سینوس ها و ارتباط آن ها با هم مشخص شود. همچنین باید وضعیت سلامت عمومی بیمار مشخص شود. برخی از بیماری‌ ها و برخی داروها می ‌توانند در فرآیند التیام بافت‌ ها و پیوند اختلال ایجاد کنند. هر نوع بیماری که دارید یا دارویی که مصرف می ‌کنید حتی داروهای بدون نسخه و گیاهان دارویی را باید به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

جایگذاری ایمپلنت

به طور کلی فرآیند ایمپلنت چند مرحله ‌ای است. اگر دندان صدمه دیده هنوز کشیده نشده است، ابتدا باید کشیدن دندان یا ریشه قبلی برای ایمپلنت انجام شود. اگر استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت ضعیف باشد باید پیوند استخوان انجام شود و سپس کاشت ایمپلنت صورت گیرد. پس از پیوند استخوان باید چندین ماه صبر کرد تا استئواینتگریشن انجام شود (پیوند استخوان). سپس می‌ توان ایمپلنت را در داخل استخوان فک جایگذاری کرد. پس از جایگذاری ایمپلنت باید مدتی به استخوان فرصت بدهید تا بازسازی شده و رشد کند و به ایمپلنت جوش بخورد. و در نهایت روکش یا هر پروتز دندانی دیگری بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. پس از این که ایمپلنت درون استخوان فک جایگذاری شد، بر روی آن یک پیچ درپوش بسته می ‌شود تا سوراخ ایمپلنت مهر و موم شود.

اگر بنا بر کاشت دو مرحله ‌ای باشد، در اینجا لثه روی ایمپلنت را می ‌پوشاند و اگر بنا بر کاشت یک مرحله ‌ای باشد، روی ایمپلنت پوشانده نمی‌ شود بلکه قطعه فلزی که روی آن پیچ شده (هیلینگ کپ) است از لثه بیرون می زند تا بعدا لازم نباشد دوباره لثه برش خورده و باز شود. پس از این عمل جراحی، اگر ایمپلنت در فک پایین است باید سه تا چهار ماه منتظر بمانید تا کامل با استخوان پیوند بخورد و اگر ایمپلنت در فک بالا است باید چهارتا پنج ماه صبر کنید. در این مدت استخوان در حال رشد کردن و جوش خوردن به ایمپلنت است.

جراحی مرحله دوم ایمپلنت

پس از این که ایمپلنت به استخوان فک به طور کامل پیوند خورد و ثبات ثانویه آن تأمین شد، جراحی مرحله دوم ایمپلنت صورت می گیرد. این عمل جراحی خیلی ساده‌ تر از عمل اولیه است. لثه که روی ایمپلنت را پوشانده است کنار زده می‌ شود تا سر ایمپلنت نمایان شود. سپس یک یقه فلزی به نام هیلینگ کپ بر سر ایمپلنت بسته می ‌شود تا بافت لثه را به جوش خوردن درست در اطراف ایمپلنت هدایت نماید. این یقه فلزی گرد باعث می‌ شود لثه روی ایمپلنت را نپوشاند.

بعد مدت 10 تا 14 روز پس از بستن هیلینگ، ایمپلنت آماده اسکن دیجیتال برای پروتز می شود. یادتان باشد عمل جراحی دوم سرپایی و بسیار ساده است بنابراین جای نگرانی نیست. این عمل تحت بی‌ حسی موضعی انجام می ‌شود.

قالب گیری/ اسکن دیجیتال

قالب ‌گیری و یا اسکن دیجیتال ایمپلنت از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تعیین کننده‌ ی شکل نهایی دندان بازگردانی شده است. بعد از اسکن دقیق از ایمپلنت، کراون (پروتز) مناسب ساخته خواهد شد و بیمار از نتیجه ‌ی گرفته شده راضی خواهد بود. بعد از سپری شدن تقریبا 10 الی 14 روز بعد از بستن هیلینگ این قسمت باز می شود. سپس impression coping بر روی ایمپلنت نصب می شود.

بعد از آن اسکن دیجیتال از ایمپلنت با استفاده از اسکنر دیجیتال مخصوص انجام می گردد و ادامه مراحل ساخت روکش ایمپلنت در لابراتوار دندانپزشکی انجام می گیرد. مدت زمان مورد نیاز برای اسکن دیجیتال روکش وساخت آن ممکن است ۲ الی ۳ هفته به طول بیانجامد.

بهترین زمان ایمپلنت

عوامل موثر در تعیین بهترین زمان ایمپلنت

فاصله لازم برای کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

  1. میزان تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان فک
  2. نحوه ی کشیده ‌شدن دندان
  3. وجود یا عدم وجود عفونت لثه و دندان
  4. تعداد دفعات جراحی
  5. محل قرارگیری دندان و بررسی جاهای خالی
  6. سن بیمار
  7. سلامت عمومی بدن و بیماری‌ های زمینه ‌ای

ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان

در صورتی که مشکلی در استخوان‌ فک، لثه و دندان ‌های مجاور دیده نشود، می ‌توان بلافاصله بعد از کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت دندان فوری انجام داد. معمولا ایمپلنت دندان جلو به صورت فوری انجام می گیرد. شرایطی که برای انجام ایمپلنت دندان فوری لازم است شامل موارد زیر می‌ شود:

  1. عدم وجود تورم، عفونت، بیماری های لثه و التهاب در محل کاشت ایمپلنت
  2. اندازه متناسب تراکم و کیفیت بافت استخوانی در محل کاشت
  3. داشتن سلامت عمومی بدن
  4. رعایت بهداشت دهان و دندان
  5. عدم وجود براکسیسم (دندان قروچه)

معایب کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان

کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان در کنار مزایای متعدد و قابل توجه، با معایبی نیز همراه است. که برخی از مهمترین آن ها به شرح زیر می باشند:

  1. ابتلا به عفونت لثه و استخوان فک، یکی از مهمترین معایب کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان ابتلا به عفونت لثه و استخوان فک است. به هیچ عنوان این مشکل را کوچک نشمارید، چرا که این عفونت شایع و مزمن احتمال شکست ایمپلنت دندان فوری را افزایش می دهد.
  2. جوش نخوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک و لق شدن ایمپلنت
  3. شکستن پروتز موقت ایمپلنت
  4. جا به جا شدن ایمپلنت و آسیب به ساختار استخوان فک و سایر دندان ها

بهترین زمان ایمپلنت

ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

حتی پس از ۱ سال از کشیدن دندان ها، هنوز می توان کاشت دندان را با موفقیت انجام داد، دندانپزشک باید ارزیابی های لازم را انجام دهد تا مطمئن شود که شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستید. او این کار را با گرفتن تصویر اشعه ایکس انجام می دهد و ابتدا باید تراکم استخوان شما را اندازه گیری کند. پس از معاینه اولیه، اگر دندانپزشک متوجه شود که تراکم استخوان فک شما کم است، شما را برای پیوند استخوان برای ایمپلنت آماده می کند. بعد از انجام پیوند استخوان، حدود 4 تا 6 ماه بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان است.

آیا ایمپلنت دندان خراب میشود؟

برخلاف دندان ‌های طبیعی، ایمپلنت از مواد سازگار مانند تیتانیوم ساخته شده است. بنابراین پوسیدگی ایمپلنت شدنی نیست و مشکلات پوسیدگی در ایمپلنت ‌های دندانی وجود ندارد، با این حال، آن ها هنوز هم ممکن است آسیب پذیر باشند، که در صورت عدم توجه می ‌تواند منجر به شکست ایمپلنت گردد.

ایمپلنت‌ های دندانی، از مواد زیست سازگار تشکیل یافته اند و برای ادغام با استخوان فک به طراحی شده ‌اند و یک پایه پایدار برای دندان‌ های مصنوعی ارائه می ‌دهند. اگرچه ایمپلنت ‌های دندانی مانند دندان‌ های طبیعی از پوسیدگی مبرا هستند، اما همچنان ممکن است به مشکلاتی دچار شوند. به طور مثال:

بهداشت نامناسب دندان ها: مسواک ‌زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی می ‌تواند منجر به تجمع پلاک و باکتری در اطراف ایمپلنت‌ های دندانی شود و خطر شکست ایمپلنت دندان را افزایش دهد.

استعمال دخانیات: یکی از مواردی که موجب شکست ایمپلنت می‌ شود، استعمال دخانیات است. فرآورده ‌های تنباکو می ‌توانند جریان خون را مختل کرده و توانایی بدن در مبارزه با عفونت‌ ها را به خطر بیندازند که منجر به افزایش احتمال شکست ایمپلنت می‌ شود.

حمایت ناکافی استخوان: تراکم استخوان ناکافی یا کیفیت نامناسب استخوان در فک می ‌تواند ثبات ایمپلنت ‌های دندانی را به خطر بیندازد و شکست ایمپلنت را در طول زمان افزایش دهد.

ایمپلنت دندان درد دارد؟

بله، اما این درد به حدی غیر قابل تحمل نخواهد بود. شما در طول انجام جراحی به علت بی حسی دردی احساس نخواهید کرد. به طور کلی میزان درد ایمپلنت وابسته به شرایط مختلف فرد دارد اما به طور کلی درد ایمپلنت با استفاده از مسکن ها قابل تحمل و تسکین است.

خلاصه

آشنایی با ایمپلنت همواره یکی از چالش ‌های اساسی برای افرادی است که قصد دارند از این روش درمانی بهره‌ مند شوند. ایمپلنت بهترین راه حل جایگزینی برای دندان‌ های از دست رفته است و به طور کامل به شکل دندان ‌های طبیعی استفاده می ‌شود. در این مقاله، مراحل ایمپلنت دندان، زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت و… به طور کامل تشریح شده است. اطلاعات کامل در این زمینه می ‌تواند به شما در انجام بهترین درمان و حفظ بهتر آن‌ کمک نماید.

کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مهناز ارشد در شمال تهران با ارائه خدمات دندانپزشکی دیجیتال توسط جدید ترین تکنولوژی روز دنیا با کادری مجرب، در خدمت شماست. انجام کلیه درمان‌ های تخصصی اعم از انواع خدمات زیبایی دندان شامل لمینت، کامپوزیت، بلیچینگ، روکش، ایمپلنت‌، درمان خروپف و آپنه خواب، و درمان مشکلات مفصل فکی و …

بی ‌تردید، بهترین مراقبت دندانی را با ما تجربه می کنید.

برای دریافت اطلاعات دقیق‌ تر می ‌توانید ما با در ارتباط باشید.

تلفن: ٠٩٣٦٥١٦٤٣٢٣

دکتر ارشد

سوالت متداول

چه مدت بعد از کشیدن دندان، باید کاشت ایمپلنت دندان انجام شود؟

اگر به درستی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکرده باشید، احتمال آسیب به استخوان فک وجود داشته که گاها خودتان از این مسئله مطلع نیستید. وقتی استخوان فک در مدت طولانی از بین رفته و یا بیماری‌ های لثه افزایش یافته باشند، در این صورت استخوان فک توانایی لازم برای نگهداری از ایمپلنت را نخواهد داشت. دندانپزشک در این شرایط قبل از کاشت ایمپلنت باید به بازسازی استخوان فک بپردازد که حدود ۳ الی ۶ ماه زمان نیاز دارد.

به ازای هر دندان از دست رفته چند ایمپلنت نیاز است؟

پاسخ این سوال به مواردی مانند قطر ایمپلنت و اندازه‌ ی فضای خالی دندان بستگی دارد. حداقل فضای عرضی برای یک عدد ایمپلنت که بین دو دندان قرار می‌ گیرد 7 میلی متر است. اما در مواردی که دو دندان مجاور هم از دست رفته باشند اما فضای بی دندانی 14 میلی متر نباشد چاره قرار دادن یک ایمپلنت با قطر بیشتر یا دو ایمپلنت باریک است. البته باید به این مسئله توجه شود که احتمال شکستن ایمپلنت‌های کوچک بیشتر است.

چه مدت پس از جراحی ایمپلنت بهبودی حاصل می‌شود؟

استخوان اولیه‌ ی نابالغ پس از یک هفته از قرارگیری ایمپلنت ایجاد می ‌شود‌. دو تا چهار هفته زمان می ‌برد تا این استخوان نابالغ با استخوان بالغ جایگزین گردد و سپس هشت تا دوازده هفته زمان می ‌برد تا این استخوان نابالغ به طور کامل بالغ شود.

جایگزینی ایمپلنت دندان در افراد با تراکم پایین استخوان ممکن است؟

از آنجا که موفقیت درمان ایمپلنت دندان تا حد زیادی به استخوانی که ایمپلنت در آن قرار می ‌گیرد بستگی دارد، در افراد با تراکم پایین استخوان احتمالا لازم است پیوند استخوان قبل از جایگزین کردن دندان انجام شود. این عمل معمولا به طور جداگانه و قبل از جایگذاری ایمپلنت انجام می شود که باید به طور کامل پیوند صورت بگیرد تا بتوان ایمپلنت دندان را قرار داد.

source

توسط salamathyper.ir