مدیرکل اسبق منابع فیزیکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از حدود 1300 بیمارستان کشور بالغ بر 90 درصد غیر استاندارد هستند و وضعیت بیمارستانهای شهرستانها به مراتب بدتر از تهران است.

دکتر مهدی علیرضایی در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت افزود: هنوز در ایران استاندارد ملی برای بیمارستان سازی نداریم. در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی حدود 100 سال استاندارد تعریف شده فضای بیمارستانی دارند اما در ایران هنوز استاندارد تعریف شده‌ای برای فضای بیمارستانی نداریم.

وی گفت: در زمان حاضر حداکثر 10 بیمارستان در کشور وجود دارند که تا حدی اصول استاندارد بیمارستانی در آنها رعایت شده است.

متخصص معماری بیمارستانی گفت: موسسه استاندارد 60 سال در ایران قدمت دارد اما حتی یک صفحه درباره استاندارد بیمارستانی و فضای بیمارستانی در کشور نداریم.

دکتر علیرضایی افزود: در یک دوره ای یکی از همکاران حوزه بیمارستان سازی مطالبی را به عنوان استاندارد بیمارستانی مطرح کرد که در واقع ترجمه ای از کتب کشور استرالیا بود، گایدلاین بیمارستانی است و استاندارد فضای بیمارستانی نیست. دستورالعمل یک قدم پایین‌تر از استاندارد است.

وی ادامه داد: اکنون هم اگر وزارت بهداشت می خواهد فضاهای بیمارستانهای کشور را استاندارد کند باید گروهی از معماران بیمارستانی متخصص در این حوزه را جمع کند و از آنها بخواهد که این کار را انجام دهد، تدوین استاندارد بیمارستانی با ساختمانهای دیگر متفاوت است و کار هر معماری نیست.

یک صفحه استاندارد مصوب بیمارستانی در کشور نداریم

مدیرکل سابق منابع فیزیکی وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که هم اکنون چند بیمارستان استاندارد در کشور داریم گفت: به ندرت بتوان بیمارستانهای موجود در کشور را استاندارد دانست شاید 4 یا 5 بیمارستان خصوصی در تهران باشند که تا حدی از نظر استانداردهای بیمارستانی قابل قبول باشند.

وی افزود: خود من مجری یک بیمارستان در تهران بودم که با همکاری مشاوران اتریشی سعی کردیم تا حد زیادی اصول استاندارد بیمارستانی را در آن رعایت کنیم البته این بیمارستان که در غرب تهران است هنوز به اتمام نرسیده است و اگر راه اندازی شود می‌توان گفت بهترین بیمارستان کشور از نظر استانداردهای بیمارستانی خواهد بود.

علیرضایی گفت: بیمارستانهای قدیمی مثل امام خمینی نیز بیش از 60 سال پیش توسط آلمانها با استانداردهای آن زمان آلمان ساخته شده و با در نظر گرفتن استانداردهای امروز بیمارستانی این بیمارستانهای قدیمی نیز استاندارد محسوب نمی شوند. بیمارستان میلاد تهران هم از نظر ساختار بیمارستانی خوب است اما از نظر بهره برداری مشکلات زیادی دارد.

وی افزود: همزمان با علم پزشکی علوم مربوط به بیمارستان سازی نیز هر سه سال متحول می شود. هوش مصنوعی در ‌آینده روی استانداردهای بیمارستانی تاثیر می گذارد.

مدیرکل اسبق منابع فیزیکی وزارت بهداشت ادامه داد:به عنوان مثلا در اکثر بیمارستانهای ایران بخش جراحی و آی سی یو کنار هم نیست، این یک نوع نقص فنی است که جان بیماران را به خطر می‌اندازد، در حالی که طبق استاندارد این بخش ها باید کنار هم باشد و اگر مشکلی برای بیمار بعد از جراحی رخ دهد فاصله این دو بخش به مرگ بیمار منجر می شود.

تنها نقطه قوت بیمارستانهای ایران تجهیزات پزشکی است

متخصص اصول بیمارستان سازی در پاسخ به پرسش ساعت سلامت درباره اصول اصلی استاندارد بیمارستانی گفت: اولین اصل روابط فیزیکی مناسب و استاندارد درمان بین بخش های مختلف بیمارستانی است، دوم تجهیزاتی که در فضاهای فیزیکی بیمارستانها قرار می گیرد، سوم بکارگیری تکنولوژی و مصالح مناسب برای ساخت بخش های مختلف بیمارستانی است مثلا فضاهای بخش های بستری با جراحی متفاوت است و چهارم وجود تجهیزات پزشکی مناسب در فضای بیمارستانی است.

وی افزود: خوشبختانه از نظر بکارگیری تجهیزات پزشکی استاندارد در ایران وضعیت خوب و نسبتا استانداردهای خوبی داریم چون تجهیزات پزشکی در ایران نسبتا به روز است.

دکتر علیرضایی گفت: از حدود 1300 بیمارستان کشور بالغ بر 90 درصد غیر استاندارد هستند به طور نسبی و با اغماض با در نظر گرفتن بیمارستانهای خصوصی جدید 20 درصد بیمارستانهای کشور هم شاخص های قابل قبول استاندارد را ندارند چون شاخص‌های استاندارد مصوب نداریم به طور دقیق نمی‌توانیم اعلام نظر کنیم اما وضعیت بیمارستانهای شهرستانها به مراتب بدتر از تهران است.

source

توسط salamathyper.ir