معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نگاه کوتاه مدت مسئولان برای اجرای برنامه های زودبازده و وضعیت بحران زده و اورژانسی بیماران و حوزه درمان باعث شده فقط 25 درصد اعتبارات حوزه سلامت به بخش بهداشت و پیشگیری اختصاص پیدا کند و 75 درصد منابع سلامت به بخش درمان میشود.
دکتر علیرضا رئیسی در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت افزود: اعتبارات حوزه سلامت در ایران به طور کلی بسیار پایین است و به طور کلی حداکثر حدود 3.8 درصد از تولید ناخالص ملی به بخش سلامت اختصاص پیدا میکند. کل اعتبارات حوزه سلامت حدود 200 هزار میلیارد تومان است که حداکثر حدود 25درصد آن به بهداشت و پیشگیری اختصاص پیدا میکند.
وی گفت: در کشورهای پیشرفته که نظام سلامت موفقی دارند، سهم بهداشت از کل هزینههای سلامت حدود 40 درصد است و 60 درصد منابع به حوزه درمان میرود و این نشان میدهد که بهداشت و پیشگیری جایگاه واقعی خود را در نظام سلامت ایران ندارد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: واقعیت این است که درمان هزینه بر است اما بخشی از این هزینه ها واقعی و اجتناب ناپذیر است و بخشی نیز القایی و غیر ضروری است. به همین علت هزینههای درمانی در ایران به قول معروف «ته» ندارد و هر چقدر که برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی و درمانی گرانقیمت و «های تک» در بیمارستانها هزینه شود باز هم به نظر کم میآید.
بهداشت اولویت مسئولان نیست
وی گفت: با همین سیاست وزارت بهداشت در دورههای مختلف مدام به دنبال افزایش تختهای بیمارستانی بوده است. خریدهای بیرویه تجهیزات پزشکی در همه دورهها بوده است و داستان غم انگیزی دارد، مدام هم نمایندگان مجلس به وزارت بهداشت فشار میآورند که در شهرشان دستگاه سی تی اسکن و ام آر آی اضافه کنیم. تعداد این دستگاهها در ایران اکنون به اندازه کل اروپاست.
دکتر رئیسی افزود: برنامههای بهداشت زودبازده نیست و زمان بر است، برنامه هایی که امروز برای بهداشت دهان و دندان کودکان اجرا می کنیم، 50 سال بعد نتیجه میدهد اما مسئولان میخواهند برنامههایشان در همان دوره مدیریت خودشان به نتیجه برسد به همین علت معمولا برنامههای بهداشتی جزو اولویت ها قرار نمیگیرد.
source