گروهی از پژوهشگران در ژاپن، موفق به ساخت کوچک‌ترین بازی تیراندازی جهان شدند. در این بازی، که با استفاده از نانوذراتی به اندازه‌ی کمتر از یک میلیاردم متر انجام می‌شود، بازیکنان می‌توانند با هدایت پرتوهای الکترونی Electron Beam، دشمنان را هدف بگیرند و آن‌ها را جابه‌جا کنند.

این پروژه به سرپرستی پروفسور تاکایوکی هوشینو Takayuki Hoshino از دانشکده‌ی مهندسی دانشگاه ناگویا Nagoya University در ژاپن اجرا شده. بازیکنان در این بازی، یک مثلث کوچک را هدایت می‌کنند که به دشمنان نانومقیاس شلیک می‌کند. شکل کلی این بازی یادآور بازی کلاسیک Asteroids از شرکت آتاری Atari است که در سال ۱۹۷۹ منتشر شد، اما تفاوت بزرگ آن در این است که بازی «واقعیت ترکیبی نانویی» Nano Mixed Reality را ارائه می‌دهد؛ جایی که دنیای دیجیتال و دنیای واقعی در ابعاد بسیار کوچک به هم متصل می‌شوند.

پروفسور هوشینو درباره‌ی این فناوری توضیح می‌دهد:

«سیستم ما تصویر سفینه‌ی بازی را در فضای نانوفیزیکی واقعی، به‌عنوان یک تصویر نوری و یک میدان نیرو نمایش می‌دهد. به این ترتیب، ترکیبی از واقعیت مجازی و دنیای واقعی ایجاد می‌شود، جایی که نانوذرات و عناصر دیجیتال با هم تعامل دارند. این بازی تیراندازی به بازیکن اجازه می‌دهد که با کنترل سفینه‌ی خود، به نانوذرات واقعی شلیک کند و آن‌ها را حرکت دهد. این موفقیت، تعامل هم‌زمان بین داده‌های دیجیتال و اشیای فیزیکی نانویی را نشان می‌دهد.»

نانوذرات واقعی به‌عنوان دشمنان بازی!

در این بازی، دشمنان شما نانوذرات واقعی هستند! این نانوذرات، درواقع توپ‌های میکروسکوپی از جنس پلی‌استایرن Polystyrene هستند که در میدان بازی قرار گرفته‌اند. بازیکن می‌تواند با استفاده از یک جوی‌استیک Joystick شخصیت خود را هدایت کند، اما آنچه درواقع انجام می‌شود، کنترل الگوی اسکن پرتوهای الکترونی است.

پرتوهای الکترونی، میدان‌های الکتریکی پیچیده‌ای را ایجاد می‌کنند و درعین‌حال، تصاویر زنده‌ای از نانوذرات را نمایش می‌دهند. این فناوری به بازیکنان اجازه می‌دهد که «گلوله‌های نانویی» Nano Bullets را با استفاده از این پرتوها شلیک کنند و موقعیت دشمنان را تغییر دهند.

پژوهشگران در توضیح ویدیوی منتشرشده‌ی این پروژه نوشته‌اند:

«با اسکن پرتوهای الکترونی در ابعاد نانومتری با سرعت بالا، موفق شدیم الگوهای پویا از میدان‌های الکتریکی و تصاویر نوری را روی صفحه‌ی نمایش ایجاد کنیم. همچنین توانستیم میدان نیرویی که روی نانوذرات تأثیر می‌گذارد را در لحظه کنترل کنیم. با استفاده از این فناوری، مفهوم «واقعیت ترکیبی نانویی» را به نمایش گذاشتیم که اطلاعات دیجیتال و دنیای نانومواد را در لحظه به هم متصل می‌کند. این دستاورد، منجر به طراحی «کوچک‌ترین بازی تیراندازی جهان» شد که به‌طور کامل در دنیای نانو قابل‌کنترل است.»

کاربردهای شگفت‌انگیز این فناوری در آینده

با این که ساخت نسخه‌های نانویی از بازی‌های کلاسیک، به‌خودی‌خود جالب است، اما هدف اصلی این پروژه، نمایش کاربردهای گسترده‌تر این فناوری است. این روش می‌تواند امکان کنترل دقیق مواد در مقیاس نانو را فراهم کند و کاربردهای انقلابی در فناوری‌های آینده داشته باشد.

پروفسور هوشینو درباره‌ی آینده‌ی این فناوری می‌گوید:

«ما می‌توانیم در لحظه، اشیای ایجادشده را در ابعاد نانو پرینت سه‌بعدی کنیم. این فناوری، ممکن است جهان پرینت سه‌بعدی را دگرگون کند.»

او همچنین به کاربردهای پزشکی این فناوری اشاره می‌کند:

«ما می‌توانیم از همین تکنیک هدایت برای رساندن عوامل سمی به سلول‌های زنده استفاده کنیم و آن‌ها را از بین ببریم. این روش، می‌تواند تحولی بزرگ در درمان بیماری‌ها ایجاد کند.»

و البته، او با لحنی شوخ‌طبعانه اضافه می‌کند:

«اما قبل از آن، امیدوارم بتوانیم بازی پک‌من را هم بازسازی کنیم!»

منبع: Japanese Journal of Applied Physics

source

توسط salamathyper.ir