رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری گفت: پسماندسوزی در آلودگی هوای شهرستان‌های استان تهران به‌ویژه در مناطق جنوبی، نقش بسیار مهمی دارد و متاسفانه شناسایی عاملان آن بسیار دشوار است.

به گزارش ساعت سلامت، محمد رستگاری گفت: متأسفانه، پسماندسوزی یکی از معضلات بسیار جدی در آلودگی هوا و آلودگی بصری محسوب می‌شود. تاکنون مطالعه جدی و جامعی درباره میزان تأثیر و سهم پسماندسوزی در آلودگی هوا انجام نشده است.

وی افزود: در زمان تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران، تمرکز بیشتر بر منابع آلاینده داخل شهر بوده و منابع آلاینده اطراف تهران چندان مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. بااین‌حال، پسماندسوزی در آلودگی هوای شهرستان‌های استان تهران، به‌ویژه در مناطق جنوبی تهران، نقش بسیار مهمی دارد. شاید تأثیر آن بر آلودگی هوای خود شهر تهران چندان چشمگیر نباشد، اما در مناطق جنوبی استان تهران، این پدیده به‌شدت اثرگذار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری ادامه داد: بر اساس قانون مدیریت پسماند، کلیه امور مرتبط با پسماند، ازجمله جمع‌آوری، آموزش و نظارت، بر عهده مدیران اجرایی پسماند است. طبق این قانون، در محدوده شهرها، مسئولیت مدیریت پسماند بر عهده شهرداری‌ها، در محدوده روستاها بر عهده دهیاری‌ها، و در خارج از این محدوده‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

وی افزود: بنابراین متولی اصلی رسیدگی به پسماندسوزی بسته به محل وقوع آن، یکی از این سه نهاد خواهد بود. نقش سازمان محیط‌زیست در این میان، نظارت بر عملکرد این دستگاه‌هاست.

رستگاری گفت: با وجود آنکه برخی از این دستگاه‌ها، نهادهای دولتی یا عمومی محسوب می‌شوند، سازمان محیط‌زیست حتی اقدام قضایی علیه آن‌ها انجام داده است. در سال‌های گذشته، در مواردی حتی علیه سازمان مدیریت پسماند نیز اقدامات قضایی صورت گرفته و برخی از این اقدامات منجر به صدور احکام انفصال از خدمات دولتی برای برخی از دهیاران شده است.

چالش های مقابله با متخلفان

وی تصریح کرد: با این‌ حال واقعیت امر این است که شناسایی عاملان پسماندسوزی بسیار دشوار است. مدیران اجرایی شهرستان‌ها نیز با این مشکل مواجه هستند، چرا که معمولاً پسماندها در نقطه‌ای رها می‌شوند و فردی، مانند یک معتاد یا زباله‌گرد، برای جداسازی فلزاتی مانند سیم، اقدام به آتش زدن آن‌ها می‌کند. این اتفاق معمولاً در شرایطی رخ می‌دهد که مأموران اجرایی در محل حضور ندارند، بنابراین نظارت و برخورد با این تخلفات به چالشی اساسی تبدیل شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری گفت: در حال حاضر، در سطح شهرستان ری ما با شهرداری کهریزک، در تمام ایام فصل سرد، گشت‌های شبانه داشته‌ایم. البته نه به‌صورت هر شب، بلکه به‌طور هفتگی، یک یا دو شب در هفته، و همچنین طی روز نیز این گشت‌ها را برقرار کرده‌ایم.

وی افزود: اگر میزان پسماندسوزی را در مناطقی که ما گشت داشتیم، بین ابتدای پاییز امسال و اکنون مقایسه کنید، متوجه کاهش چشمگیری خواهید شد. هرچند که این مسئله به‌طور مستقیم در حیطه وظایف محیط‌زیست نیست، اما همکاران ما نمی‌توانند نسبت به این معضل بی‌تفاوت باشند. همین حضور و اقدامات، باعث شده که این مناطق برای متخلفان ناامن شود.

منبع: تسنیم

source

توسط salamathyper.ir