بر اساس گزارش نیویورک تایمز، المرت در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند اسرائیل قصد حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را داشت و ترامپ بود که آن را متوقف کرد، پاسخ داد: «نمی‌دانم نتانیاهو آن را فاش کرده یا از جای دیگری آمده است».

المرت در گفت‌وگو با شبکه ۱۳ عبری افزود که لاف‌های همیشگی نتانیاهو مبنی بر اینکه او قادر به حذف برنامه هسته‌ای ایران است «سال‌ها یک داستان مداوم بوده و بخشی از استراتژی رسانه‌ای اوست».

در این زمینه، المرت توضیح داد که این «راهبرد رسانه‌ای با هدف ایجاد احساس تهدید فوری از سوی ایران برای اسرائیل است و اینکه ممانعت از این کار ممکن است اگر که به نتانیاهو اجازه داده شود تا آنچه را می‌تواند انجام دهد».

وی ادامه داد: تنها چیزی که می‌توانم ببینم نیاز نتانیاهو به انحراف افکار عمومی از مشکلات خود به این موضوع است.

آیزنکوت: دفتر نتانیاهو اطلاعاتی درباره حمله به ایران فاش کرد

«گادی آیزنکوت»، رئیس سابق ستاد ارتش اشغالگر و عضو کنست نیز مدعی شد که منبع افشای اطلاعات نیویورک تایمز در مورد حمله اسرائیل به ایران، دفتر نخست وزیری بوده است.

آیزنکوت افزود که هدف پشت این کار «تمرکز بر این موضوع و منحرف کردن توجه از سایر موضوعات مرتبط با فساد» است که نتانیاهو با آن مواجه است.

پیام آمریکا به ایران… نتانیاهو ربطی به افشاگری ندارد

از سوی دیگر، برخی در اراضی اشغالی این درز را به عنوان «پیام آمریکایی‌ها برای ایرانی‌ها می‌دانند و می‌گویند: اگر با ما به توافق نرسید، حمله‌ای رخ می‌دهد و ما نمی‌توانیم آن را متوقف کنیم».

برخلاف ادعای آیزنکوت، روزنامه «اسرائیل هیوم» به نقل از منابع «سطح بالای» رژیم صهیونیستی نوشت که «نخست وزیر، مقامات او و اطرافیان آنها هیچ ارتباطی با این درز خبر ندارند.

این منابع تخمین زدند که این افشاگری «منشأ آن از ایالات متحده است، نه اسرائیل»، و اشاره کردند که «احتمالاً عناصری در داخل دولت ایالات متحده پشت آن هستند که به دنبال به چالش کشاندن ترامپ و تشویق او به حمایت از حمله نظامی هستند».

این منابع افزودند: جزئیات منتشر شده در نیویورک تایمز دست‌کم دقیق نیست و حتی جزئیات عملیاتی منتشر شده نادرست است.

با این حال، این منابع اشاره کردند که «عناصری در داخل دولت آمریکا وجود دارند که به شدت مخالف هرگونه مداخله نظامی آمریکا علیه ایران هستند و همچنین در مورد حمله احتمالی اسرائیل که می‌تواند به واکنش ایران و تشدید تنش منطقه‌ای منجر شود، ملاحظاتی دارند».

یک سرتیپ ذخیره در ارتش اشغالگر: این نشت بین اسرائیل و ایالات متحده هماهنگ شده است.

سرتیپ ذخیره اسرائیلی «ران کوکاو» در مصاحبه با شبکه اسرائیلی i۲۴NEWS نظر سومی را بیان کرد و آن را در نیویورک تایمز با هماهنگی بین اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها دانست.

در این زمینه، کوکاو خاطرنشان کرد که این افشاگری «به ما به عنوان اسرائیلی چه در سطح داخل و چه در سطح بین‌المللی خدمت می‌کند» و «به آمریکایی‌ها نیز خدمت می‌کند».

وی همچنین با تاکید بر اینکه اسرائیل باید با تواضع عمل کند، افزود: ما به ایران حمله نمی‌کنیم… اکنون زمان مذاکره است.

یدیعوت آحارونوت به نقل از یک منبع اسرائیلی: هر اتفاقی که افتاد با تفاهم بین نتانیاهو و ترامپ انجام شد

در همین زمینه، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک منبع آگاه نوشت که هدف از بیانیه نتانیاهو در پی گزارش نیویورک تایمز، «جلوگیری از گشودن جبهه با ترامپ» بوده است.

وی با اشاره به اینکه نخست‌وزیر در بیانیه‌اش «آن‌طور که در این روزنامه نوشته شده است، منکر این نشد که ترامپ طرح اسرائیل برای حمله به ایران را متوقف کرده است»، افزود: «همه آنچه اتفاق افتاد با درک کامل بین رهبران دو طرف انجام شد».

کانال ۱۳: رهبران اپوزیسیون متوجه شده‌اند که حمله به ایران فایده‌ای ندارد

همچنین کانال ۱۳ عبری گزارش داد که رهبران اپوزیسیون اسرائیل «به خوبی می‌دانند که حمله به ایران فایده‌ای ندارد و صحبت در مورد آن یک صحبت پوچ است، زیرا هیچ‌کس علاقه‌ای به گشودن جبهه با ایران ندارد».

این کانال خاطرنشان کرد که «یائیر لاپید»، «بنی گانتس» و «نفتالی بنت» به نتانیاهو حمله کردند و در واقع از او خواستند به ایران حمله کند، اگرچه هر سه آنها به خوبی می‌دانند که انجام این کار هیچ فایده‌ای ندارد».

«راویو دراکر»، روزنامه‌نگار کانال ۱۰ نیز افزود: هر کسی که خواستار حمله به ایران باشد، جبهه‌ای را علیه ایران باز کرده است و هیچ‌کدام از ما علاقه‌ای به آن نداریم. من نیز باور ندارم که نتانیاهو بخواهد چنین حمله‌ای را انجام دهد.

رونن برگمن: تردید ایالات متحده برای انجام این حمله ناشی از ترس از یک جنگ منطقه‌ای است

«رونن برگمن»، روزنامه نگار اسرائیلی نزدیک به موساد که یکی از نویسندگان گزارش نیویورک تایمز درباره این حمله بود، در خصوص تشدید تنش در منطقه گفت: یکی از دلایل تردید آمریکا که در نهایت منجر به لغو حمله اسرائیل به ایران شد، ترس از ورود منطقه به جنگ منطقه‌ای بود.

برگمن در گفت‌وگو با کانال ۱۳ عبری افزود که ایالات متحده می‌خواست عملیاتی را انجام دهد. تحلیلگران آمریکایی گفتند که شانس حل این موضوع تنها با یک حمله بسیار اندک است، زیرا ایران با موشک پاسخ می‌دهد.

او یادآوری کرد که این همان چیزی است که در آوریل و اکتبر گذشته با اشاره به عملیات «وعده صادق ۱ و ۲» رخ داد.

به گفته وی، اسرائیل به هر واکنش پاسخ خواهد داد و سپس کل منطقه خود را در یک جنگ منطقه‌ای خواهد دید.

برگمن ادامه داد: این همان چیزی است که رئیس جمهور آمریکا را منصرف کرد و در نهایت او را به سمت گزینه دوم یعنی مذاکره سوق داد.

پیشتر دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی با اعتراف به این امر که بنیامین نتانیاهو، در چارچوب جنگ علیه برنامه‌های هسته‌ای ایران، عملیات‌های علنی و مخفی بی‌شماری را رهبری کرده است، تاکید کرد تل‌آویو هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

دفتر نتانیاهو در ادامه ادعا کرده به‌ لطف سیاست‌های قاطعانه نتانیاهو و عملیات‌های وی پیشرفت در برنامه‌های هسته‌ای ایران برای حدود یک دهه کُند شده است.

دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد اسرائیل به هیچ‌وجه اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

پیشتر روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که رئیس جمهور آمریکا با طرح تل‌آویو برای حمله نظامی گسترده به تاسیسات هسته‌ای ایران در مه گذشته مخالفت کرده و گزینه بازگشت به میز مذاکرات با ایران را ترجیح داده است.

source

توسط salamathyper.ir