به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به گسترش استفاده از روغن‌های سنتی در بازار، گفت: روغن‌هایی که در واحدهای سنتی و فاقد نظارت تولید می‌شوند، ممکن است سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازند.

وی اظهار داشت: برخی از این روغن‌ها به‌صورت دستی و خارج از زنجیره کنترل‌های بهداشتی تولید می‌شوند. در چنین فرایندهایی، احتمال استفاده از دانه‌های مانده، آلوده یا کپک‌زده وجود دارد؛ دانه‌هایی که ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشند، ترکیبی بسیار سمی و سرطان‌زا که به‌خصوص برای کبد خطرناک است.

بهفر تصریح کرد: روغن‌های سنتی که معمولاً جلوی چشم مشتری تهیه می‌شوند، عموماً تصفیه‌نشده هستند و ممکن است حاوی ناخالصی‌هایی مانند ذرات جامد، فلزات سنگین یا دیگر آلودگی‌ها باشند. در مقابل، روغن‌هایی که دارای نشان «سیب سلامت» هستند، در واحدهای صنعتی معتبر با رعایت تمام ضوابط بهداشتی، تصفیه و کنترل کیفی می‌شوند.

وی با اشاره به بهداشت ضعیف دستگاه‌های روغن‌گیری سنتی گفت: این دستگاه‌ها معمولاً به‌درستی شسته نمی‌شوند و ممکن است موجب آلودگی ثانویه محصول شوند. در حالی‌که در واحدهای صنعتی مجاز، تمام مراحل تولید زیر نظر متخصصان صنایع غذایی انجام می‌گیرد.

بهفر همچنین نسبت به اکسید شدن سریع‌تر روغن‌های سنتی تصفیه‌نشده هشدار داد و گفت: این روغن‌ها به‌دلیل نداشتن مواد نگهدارنده مجاز، سریع‌تر فاسد می‌شوند و در نتیجه، ترکیبات مضری مانند رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان در ارتباط هستند.

او افزود: روغن‌های صنعتی دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی یا افزودنی‌های مجاز هستند که به افزایش ماندگاری و پایداری کیفیت کمک می‌کنند؛ در حالی‌که در محصولات سنتی چنین مزیتی وجود ندارد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی تأکید کرد: برای یک انتخاب ایمن، باید به نشان «سیب سلامت»، نام تولیدکننده و شماره پروانه ساخت درج‌شده روی بسته‌بندی توجه شود.

بهفر در پایان گفت: مصرف فرآورده‌های غذایی تأییدشده، نقشی حیاتی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حفظ سلامت خانواده ایفا می‌کند.

source

توسط salamathyper.ir