به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دکتر محمدرضا صالحی، متخصص بیماریهای عفونی، از افزایش موارد ابتلا به ویروس مرس (MERS) در کشور عربستان خبر داد و نسبت به خطر انتقال آن به زائران ایرانی در موسم حج هشدار داد. او گفت: رعایت دقیق اصول بهداشتی از سوی حجاج، مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است.
صالحی با اشاره به ماهیت بیماری مرس توضیح داد: ویروس مرس از خانواده کروناویروسهاست و برای نخستینبار در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ در عربستان سعودی و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا شناسایی شد. برخلاف کووید-۱۹، مرس عمدتاً دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر میکند و نرخ مرگومیر بالایی در حدود ۳۶ درصد دارد.
او افزود: «بر اساس شواهد موجود، شترها یکی از منابع اصلی انتقال این ویروس به انسان هستند. تماس نزدیک با این حیوانات یا مصرف محصولات آلوده مثل شیر غیرپاستوریزهی شتر، از مسیرهای اصلی انتقال محسوب میشود.»
به گفته صالحی، با وجود قدرت سرایت کمتر مرس نسبت به کرونا، افزایش موارد گزارششده در عربستان موجب نگرانی درباره انتقال ویروس در محیطهای پرجمعیت مانند مراسم حج شده است. وی یادآور شد که سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت عربستان نیز هشدارهایی در این خصوص صادر کردهاند.
توصیههای مهم برای حجاج:
🔹 شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون
🔹 استفاده از ماسک در فضاهای شلوغ
🔹 پرهیز از تماس نزدیک با افراد دارای علائم تنفسی
🔹 اجتناب از مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه
🔹 خودداری از لمس شترها و حیوانات محلی
دکتر صالحی با تأکید بر اینکه هنوز واکسن تأییدشدهای برای مرس وجود ندارد، گفت: درمان این بیماری عمدتاً حمایتی است و در موارد شدید ممکن است بیمار به اکسیژن یا دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) نیاز پیدا کند.
او توصیه کرد: «اگر زائری در طول سفر علائمی مانند تب، سرفه خشک یا تنگی نفس داشت، باید فوراً به پزشک کاروان یا تیمهای امدادی هلال احمر مراجعه کند.»
این پزشک متخصص همچنین هشدار داد: زائران پس از بازگشت از سفر حج، باید تا یک هفته سلامت خود را تحت نظر بگیرند و در صورت بروز علائم، از تماس نزدیک با اعضای خانواده خودداری کرده و به پزشک مراجعه نمایند.