بیوگرافی آیت الله سید محمدباقر حجتی پژوهشگر علوم قرآنی +درگذشت

بیوگرافی آیت الله سید محمدباقر حجتی پژوهشگر علوم قرآنی +درگذشت

آیت الله سید محمدباقر حجتی ۹۳ ساله و اهل بابل از علما و پژوهشگران علوم قرآنی بوده که در ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۴ بر اثر کهولت سن درگذشت. استاد حجتی نوه آیت‌الله سیدمحمدباقر حجتی از مراجع تقلید در مازندران و فرزند مرحوم حجت الاسلام سید محمد حجتی از علما و ائمه جماعت خوشنام بابل بود.

بیوگرافی سید محمدباقر حجتی

سیدمحمدباقر حجتی زاده ۲۵ بهمن ۱۳۱۱ بابل روحانی، پژوهشگران علوم قرآنی، مولف و استاد بازنشستهٔ استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران است. او نوه سید محمدباقر حجتی مازندرانی است.

بیوگرافی سید محمد باقر حجتی

علت فوت

آیت الله سید محمدباقر حجتی، در سن ۹۳ سالگی بر اثر کهولت سن در دوازدهم تیر ماه ۱۴۰۴ به شهادت رسید.

علت فوت سید محمدباقر حجتی

سوابق کاری

آیت الله سید محمدباقر حجتی، استاد پیشکسوت دانشگاه و پژوهشگر علوم قرآنی بوده و سال ها عمرش را وقف پژوهش و تحقیق و تالیف علوم قرآنی کرد. او سابقه تدریس در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را در کارنامه داشت.

آیت الله حجتی تحصیل کرده علوم دینی بوده و از محضر بزرگانی، چون مرحوم پدرش و نیز شیخ علی موحد، سید محمد محقق بهشتی، سیدحبیب الله غروی، شیخ نجف فاضل استرآبادی، شیخ محمد سالکی، شیخ محمدعلی طبرستانی، علیجان طبری و محمد عارفی رحمة الله علیهم بهره برد.

استاد حجتی از سال ۱۳۳۴ به تحصیلات دانشگاهی گام نهاد. او که با رتبه ممتاز موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشکده معقول و منقول شده بود، بلافاصله در امتحان ورودی دکتری رشته معقول در رشته حکمت و فلسفه اسلامی پذیرفته شد و در سال ۱۳۴۰ این دوره را نیز با کسب مقام نخست پشت سر گذارد.

در همین سال‌ها بود که به پیشنهاد و سفارش یکی از اساتید دانشکده الهیات به کار تدوین فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه این دانشکده اهتمام نمود و با تحمل مشقات فراوان بالاخره آن را به پایان برد. سپس به تدوین رساله دکتری خود با عنوان اسلام و تعلیم و تربیت مشغول شد و در سال ۱۳۴۶ با درجه بسیار خوب از آن دفاع کرد.

بیش از ۵۰ اثر و حدود ۱۲۰ مقاله درباره علوم قرآنی به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی و ترکی از وی در نشریات گوناگون داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

کتاب پژوهشی در تاریخ قرآن کریم مشهورترین اثر او در علوم قرآن است. تفسیر کاشف، اسباب النزول، تاریخ قرائات قرآن کریم، میثاق در قرآن، آداب تعلیم و تعلم در اسلام ترجمه کتاب منیة المرید فی آداب المفید و المستفید تألیف شهید ثانی از جمله آثار اوست.

source

توسط salamathyper.ir