دادگاه تجدیدنظر با تایید رای دادگاه بدوی ضمن تبرئه پزشکان مرتبط با پرونده نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشمپزشکی نگاه، این بیمارستان را محکوم به پرداخت نصف دیه کرد.
به گزارش ساعت سلامت، در پی حادثه نابینا شدن ۹ بیمار در بیمارستان چشمپزشکی «نگاه»، سخنگوی قوه قضائیه در دیماه سال گذشته موضعگیری صریحی در خصوص این پرونده داشت.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه، با اعلام تشکیل پروندهای جدید با شکایت بیمارستان از برخی از پرسنل اتاق عمل، گفت: «دراینرابطه، شکایتی از سوی بیمارستان نسبت به برخی افراد حاضر در اتاق عمل مطرح شده و بر اساس آن، پروندهای جداگانه در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است.»
وی با تأکید بر اهمیت موضوع، اظهار کرد: «نابینا شدن مساوی با مرگ انسان است؛ چشم سلطان بدن است و نمیتوان بهراحتی از این موضوع گذشت.»
جهانگیر همچنین خاطرنشان کرد که قوه قضائیه باهدف پیشگیری از تکرار چنین حوادثی، مصمم به برخورد قاطع و بهموقع با متخلفان است: «تلاش ما این است که با برخورد قاطع، اجازه ندهیم چنین اقداماتی در جامعه پزشکی تکرار شود.»
پزشکان تبرئه شدند
این اظهارات در حالی مطرح شد که بهتازگی حکم قطعی این پرونده نیز صادر شده است. بر اساس رأی نهایی دادگاه، پزشکان تبرئه شده و بیمارستان به پرداخت دیه به بیماران آسیبدیده محکوم شد. علت نابیناییها، طبق نظر کارشناسی پزشکی قانونی، آلودگی بیمارستانی اعلام شده است.
وکیلمدافع تعدادی از بیماران نابینا شده در بیمارستان چشمپزشکی «نگاه»، نیلوفر معارفی از صدور حکم قطعی این پرونده خبر داد و اعلام کرد کهرای دادگاه بدوی مبنی بر مسئولیت بیمارستان در حادثه نابینا شدن ۹ بیمار و محکومیت به پرداخت نصف دیه کامل، در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید و قطعی شده است.
بر اساس این رای، پزشکان این پرونده تبرئه شدند و مسئولیت کامل حادثه به عهده بیمارستان «نگاه» گذاشته شد. دلیل این تصمیم، نظر کارشناسی پزشکی قانونی مبنی بر بروز «آلودگی بیمارستانی» و غیرممکن بودن وقوع خطای همزمان چند پزشک در یک بازه کوتاه بود.
بر اساس نرخ دیه سال ۱۴۰۴، هر بیمار نابینا شده مستحق دریافت ۸۰۰ میلیون تومان است، چرا که بیمارستان تنها به پرداخت نصف دیه کامل محکوم شده است. وکیل پرونده تاکید کرد که این حکم ناشی از قصور غیرعمدی بیمارستان است و مجازات تعلیقی که مختص جرایم عمدی است، در این پرونده اعمال نشده است.
معارفی همچنین افزود که بیمارستان تا دو سال پس از وقوع حادثه (۱۷ مهر ۱۴۰۳) فرصت دارد تا دیه را پرداخت کند و مبلغ نهایی بر اساس نرخ روز محاسبه خواهد شد. وی اعلام کرد که پس از صدور این حکم کیفری، پرونده حقوقی جداگانهای برای دریافت غرامت هزینههای جانبی، از کارافتادگی و خسارات دیگر بیماران و خانوادههای آنان در جریان است.
این حادثه که مهرماه سال گذشته رخ داد، باعث نابینایی ۹ نفر از بیماران تحت عمل جراحی در بیمارستان چشم پزشکی «نگاه» تهران شد و واکنشهای گستردهای را در پی داشت.
منبع: فارس
source