به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، فصل آلرژی برای بسیاری سخت می گذرد، اما برخی غذاها و نوشیدنیها میتوانند در تسکین علائم و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش داشته باشند. افزودن موادی مانند زنجبیل، میوههای مرکباتی و چای سبز به رژیم غذایی ممکن است علائم را کاهش دهد.
۱. زنجبیل
زنجبیل ادویهای دارویی با خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی است. در مطالعات حیوانی، مصرف زنجبیل باعث کاهش برخی پروتئینهای التهابی و در نتیجه کاهش علائم آلرژی شده است.با وجود اینکه در انسان تأثیر مستقیم آن بر آلرژی ثابت نشده، مصرف متعادل آن بیخطر است و طعم دلپذیری به غذاها میدهد. میتوانید زنجبیل را به سوپ، سس، اسموتی، دمنوش یا غذاهای تفتداده اضافه کنید.
۲. عسل محلی
عسل محلی دارای مقدار کمی گردهی گیاهان اطراف منطقه شماست. برخی باور دارند مصرف آن ممکن است به بدن کمک کند تا به گردههای محیطی مقاومتر شود، اما شواهد علمی کمی برای اثبات آن وجود دارد.با این حال، عسل دارای ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی است که ممکن است به سلامت عمومی کمک کنند و در تسکین گلودرد یا سرفه مؤثر باشد.
۳. مرکبات
میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، لیمو و لیموترش سرشار از ویتامین C هستند. تحقیقات نشان میدهد که ویتامین C ممکن است به کاهش علائم آلرژی فصلی (رینیت آلرژیک) در کودکان کمک کند.همچنین ویتامین C میتواند طول مدت سرماخوردگی را کوتاه کند (هرچند مانع از ابتلا نمیشود). این میوهها را میتوانید در سالاد میوه، آبمیوه، یا اسموتی مصرف کنید.
۴. پیاز
پیاز حاوی آنتیاکسیدانی به نام کورستین (quercetin) است که مانند آنتیهیستامین عمل میکند. آنتیهیستامینها با مسدود کردن هیستامین، واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهند.مطالعات نشان میدهند که کورستین میتواند سطح هیستامین را کاهش دهد. پیاز قرمز خام بیشترین میزان کورستین را دارد و میتوان به راحتی آن را به غذا اضافه کرد.
۵. کیوی
کیوی میوهای سرشار از ویتامین C و مواد معدنی است که میتواند از سیستم ایمنی حمایت کرده و علائم آلرژی را کاهش دهد.کیوی را میتوان به صورت خام، در اسموتی، سالاد میوه یا آبمیوه مصرف کرد. افراد دارای حساسیت به کیوی باید از منابع جایگزین ویتامین C استفاده کنند.
۶. آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که خاصیت ضدالتهابی دارد و ممکن است به تسکین گلودرد و باز کردن سینوسها کمک کند. برخی مطالعات حیوانی نیز نشان دادهاند که بروملین ممکن است در کاهش علائم آسم آلرژیک مؤثر باشد. مصرف تازهی آناناس بهتر از نوع کنسروی یا بستهبندیشده است.
۷. گوجهفرنگی
گوجهفرنگی منبعی غنی از آنتیاکسیدانی به نام لیکوپن است که میتواند با التهاب مقابله کند. کاهش التهاب ممکن است به بهبود علائم آلرژی کمک کند. برای دریافت بیشترین لیکوپن، بهتر است گوجه را پخته مصرف کنید.
۸. ماهی سالمون و ماهیهای چرب دیگر
این ماهیها حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند. برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف بیشتر امگا-۳ میتواند خطر بروز علائم آلرژی و آسم را کاهش دهد.کارشناسان توصیه میکنند بزرگسالان دو وعده ماهی در هفته مصرف کنند.
۹. کفیر
کفیر نوشیدنی تخمیری شیری شبیه به ماست است که سرشار از پروبیوتیکهاست. پروبیوتیکها به تنظیم تعادل میکروبی روده کمک کرده و از سیستم ایمنی حمایت میکنند.مطالعات حیوانی نشان دادهاند که کفیر اثر ضدآلرژیک دارد. میتوان آن را در اسموتی یا سس سالاد استفاده کرد.
۱۰. زردچوبه
زردچوبه ادویهای حاوی مادهای به نام کورکومین است که خاصیت ضدالتهابی قوی دارد. در مطالعهای بر روی موشها، زردچوبه موجب کاهش پاسخ آلرژیک شد.زردچوبه معمولاً در غذاهای کاری استفاده میشود و میتوان آن را به اسموتی، سوپ یا چای اضافه کرد. با این حال، مصرف بیشازحد آن توصیه نمیشود.
۱۱. چای سبز
چای سبز نوشیدنی آرامبخشی است که غنی از آنتیاکسیدانها به ویژه EGCG میباشد. برخی مطالعات نشان دادهاند که این ترکیب ممکن است خواص ضدآلرژیک داشته باشد.علاوه بر آن، چای سبز داغ میتواند گلو را آرام کند.
چگونه با تغذیه، شدت آلرژی را کاهش دهیم؟
برای کاهش علائم آلرژی، بهتر است رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها، ویتامینها، امگا-۳ و پروبیوتیکها داشته باشید. این ترکیبات باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب میشوند.تغییر رژیم غذایی جایگزین دارو نیست، اما ممکن است به بهبود احساس کلی شما کمک کند.
خوراکیهایی که نباید مصرف کنید
برخی غذاها ممکن است التهاب را افزایش داده و آلرژی را بدتر کنند، از جمله:
-
الکل: باعث گشاد شدن رگها و افزایش هیستامین میشود.
-
غذاهای سرخشده: سرشار از چربیهای ناسالم و محرک التهاب هستند.
-
چربیهای اشباع، مثل کره: میتوانند التهاب را تشدید کنند.
-
گوشتهای فرآوریشده (مانند هاتداگ): دارای نگهدارندهها و افزودنیهایی هستند که میتوانند علائم آلرژی را تشدید کنند.
-
کربوهیدراتهای تصفیهشده (مثل نان سفید، شیرینیها): باعث نوسانات قند خون و افزایش التهاب میشوند.
-
نوشیدنیهای شیرینشده با شکر (مانند نوشابه): با تضعیف سیستم ایمنی، کنترل آلرژی را دشوارتر میکنند.
با این حال، قبل از تغییر اساسی در رژیم غذایی خود، بهتر است با پزشک مشورت کنید.