به گزارش سلامت نیوز به نوقل از ایسنا،رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، دکتر رویا امیری، از افزایش تقلب در عرضه پودر و عصارههای زعفران در بازار و فضای مجازی خبر داد. وی توضیح داد که پودر شدن زعفران، به ویژه در عصارههای پودری، باعث شده است تا این محصول به راحتی با مواد ارزانقیمت دیگری مانند زردچوبه، گلرنگ، پودر پوست انار و حتی رنگهای مصنوعی مخلوط شود و زمینه بروز تقلب فراهم شود.
دکتر امیری افزود: «سهولت مصرف و قیمت ظاهراً مناسب این محصولات باعث افزایش تقاضا برای پودر و عصارههای زعفران تقلبی شده است، که این امر به نوبه خود نگرانیهای زیادی را در خصوص سلامت مصرفکنندگان ایجاد کرده است.»
وی همچنین به خطرات استفاده از رنگهای مصنوعی، بهویژه تارترازین، در برخی از نمونههای تقلبی اشاره کرد و گفت: «تارترازین میتواند عوارضی همچون حساسیت، بیشفعالی در کودکان و افزایش خطر ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد. این امر اهمیت نظارت دقیقتر مصرفکنندگان را بیش از پیش ضروری میسازد.»
دکتر امیری تأکید کرد که عصارههای پودری معمولاً حاوی مواد پرکننده هستند و درصد کمی از زعفران اصل را شامل میشوند. به همین دلیل تشخیص محصولات اصل از تقلبی به ویژه برای مصرفکنندگان عادی دشوار است. با این حال، وی توصیه کرد که مصرفکنندگان میتوانند از چند روش ساده مانند بررسی رنگ، طعم و عطر برای ارزیابی اصالت محصول استفاده کنند.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو در پایان سخنان خود، با اشاره به اهمیت خرید از فروشگاههای معتبر، تأکید کرد که «قیمتهای غیرواقعی و بسیار پایین، مهمترین نشانه برای شناسایی محصولات تقلبی هستند. همچنین توجه به پروانه ساخت بهداشتی و اصالت بستهبندی باید در اولویت خرید قرار گیرد.»
سازمان غذا و دارو از همه مصرفکنندگان خواسته است تا با دقت بیشتر محصولات زعفران را خریداری کنند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک، سریعاً به مسئولین مربوطه گزارش دهند.