رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو اعلام کرد: متخصصان کشور موفق به تولید گوشت حلال و غیر حیوانی شدند.

به گزارش ساعت سلامت دکتر حسین رستگار افزود: سهم ایران از بازار ۶ هزار میلیارد تومانی محصولات حلال تنها دو درصد است

دکتر رستگار گفت: مصرف کالاها‌ی حلال اهمیت ویژه‌ای برای مسلمانان دارد و باید تلاش کنیم مردم سفره شان از محصولات حلال پر باشد همچنین باید حلیت محصولات تولید داخل بررسی و نظارت شود.

وی ادامه داد: در توصیه‌های دینی ما به استفاده از محصولات حلال تاکید شده است. گوشت حلال از نظر رعایت شرع در ذبح حیوان، تغذیه حیوان و بکارگیری اجزای حیوان در محصولات سلامت محور به ویژه سلامت و حلیت آن باید مد نظر قرار گیرد.

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو افزود: در حال حاضر کشور‌های غیر اسلامی نیز به گوشت حلال روی آورده اند، چون با ذبح شرعی و تولید محصولات طی فرایندهای حلال محصول دارای کمترین مواد سمی در گوشت و محصولات حیوانی خواهد بود.

دکتر رستگار گفت: فناوری های جدید در تولید گوشت حلال و محصولات حلال حیوانی امروز جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. به همین منظور متخصصان کشور توانسته اند از یک تک یاخته، گوشتی غیر حیوانی را تولید کنند که پروتئین و ریز مغذی مشابه گوشت طبیعی را دارد و درمقابل مضرات مربوط به حیوانات در تولید گوشت حیوانی را ندارد و حلال هم هست.

وی افزود: با تولید این محصل تولید گوشت کشت سلولی در آینده می تواند جایگزین گوشت حیوانی و دامی ‌شود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو ادامه داد: تولید یک کیلو گوشت گاوی نیاز به ۱۵ هزارلیتر آب مصرفی دارد. گوشت گاو به علت تولید گاز‌های گلخانه ای در بدن گاو آلودگی محیط زیستی دارد همچنین به علت تامین علوفه پر هزینه همراه با فرسایش شدید زمین است.

وی افزود: اما گوشت تک یاخته‌ای در آزمایشگاه تولید و غنی از پروتئین های گوشتی است. مضرات گوشت‌های حاصل از کشتار حیوانی را ندارد و می‌تواند جایگزین مناسبی در فرآورده‌های حیوانی شود.

دکتر رستگار ادامه داد: در اینده جهان با محصولات فناورانه از منظر حلال بودن روبرو خواهد بود و در سازمان غذا و دارو در تلاشیم با اطمینان برای مردم عرضه محصولات سلامت محور و حلال تولید و فراهم کنیم.

منبع: سازمان غذا و دارو

source

توسط salamathyper.ir